Darıca Hayvanat Bahçesinin Üçüz Yavru Aslanları - Son Dakika
Güncel

Darıca Hayvanat Bahçesinin Üçüz Yavru Aslanları

Darıca Hayvanat Bahçesinin Üçüz Yavru Aslanları

Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesinde doğumdan 4 gün sonra annesi tarafından bakımı reddedilen aslan Sherlock'a üçüz kardeş geldi.

22.11.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesinde doğumdan 4 gün sonra annesi tarafından bakımı reddedilen aslan Sherlock'a üçüz kardeş geldi. Ayıca yine yeni doğan bir puma yavrusu da hayvanat bahçesinin ailesine katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz yıldırım'ın da dayısı olan, 2008 yılı Aralık ayında hayatını kaybeden işadamı Faruk Yalçın'ın önce hobi olarak kurduğu, bugün ise Türkiye'nin yanı sıra Dünya'nın birçok ülkesinde de tanınan Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nde çoğunluğu nesli tükenmekte olan birçak hayvan barınıyor. Haftanın her günü yaz kış ziyaretçi akınına uğrayan Hayvanat Bahçesi'nin Eğitim Müdürü Gökmen Aydın burada 5 hafta önce bir yavru pumanın dünyaya geldiğini ve annesinin ona özenle baktığını ve gelişimini kendilerinin de gözlemlediklerini belirtti.

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki aslan ailesine 3 yavru daha katıldı. Sinem adlı aslanın dünyaya getirdiği 3 yavru aslan herkesin gözdesi oldu. ziyaretçiler özellikle yavru aslanları görmeye gelirken, fazla kalabalık olduğunda yavrularına zarar verilebileceğini düşünen anne aslan Sinem onları kapalı alana taşıyor. Anne aslan daha önce Şherlock adlı bir yavru daha dünyaya getirmiş, ancak bu ilk yavrusu olmasına rağmen onu birkaç gün sonra reddederek bakmayınca Hayvanat Bahçesi görevlileri bakıp büyütmüştü.

Şu anda Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki aslan sayı,ı anne ve baba aslanın yanı sıra Şharlock adlı bir yaşındaki diğer aslanla birlikte yeni üçüzler gelince bir anda 6'ya çıkmış oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darıca Hayvanat Bahçesinin Üçüz Yavru Aslanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement