Darüşşafaka 5. Ve 6. Sınıflar Başarıya İkinci Kez İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka 5. Ve 6. Sınıflar Başarıya İkinci Kez İmza Attı

Elektronik içerik ve ölçme-değerlendirme desteği veren internet tabanlı bir "Eğitim ve Öğrenme Platformu" olan Okulistik sınavında Darüşşafakalı öğrenciler kendi seviyelerinde Türkiye birincisi oldu.

27.05.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darüşşafaka Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri, 22 Mayıs'ta yapılan 6. Okulistik sınavında genel ortalamada Türkiye birincisi olurken 6. sınıflar bu dönem aynı başarıya ikinci kez imza attı.

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden oluşan Okulistik sınavına; 5. sınıf düzeyinde Türkiye genelinde 523 okuldan 40 bin 766 öğrenci, 6. sınıf düzeyinde ise Türkiye genelinde 525 okuldan 39 bin 196 öğrenci katıldı. Darüşşafaka Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri kendi seviyelerinde Türkiye birincisi olarak son Okulistik sınavını da başarıyla tamamladı. 14 Nisan'da yapılan 5. Okulistik sınavında 932 okul arasında genel ortalamada 1. olan 6. sınıflar, bu dönem ikinci kez aynı başarıya imza attı.

Ayrıca 5-A sınıfından Sudem Karaköse, tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.

Bir buçuk asrı aşkın süredir "eğitimde fırsat eşitliği"nin sembolü olan Darüşşafaka Cemiyeti, öğrencilerine kaliteli eğitim olanağı sunarak onların geleceklerini aydınlatmaya devam ediyor.

Darüşşafaka 152 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri "eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve başarılı çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor. Bugün Türkiye'nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000'e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka'da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor. Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka 5. Ve 6. Sınıflar Başarıya İkinci Kez İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement