Davutoğlu "Epistemoloji" Dedi Herkes Sözlüklere Hücum Etti - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu "Epistemoloji" Dedi Herkes Sözlüklere Hücum Etti

Davutoğlu'nun konuşmasında geçen bir terim büyük ilgi uyandırdı. Herkes internette sözlüklere, arama motorlarına koştu.

28.08.2014 08:49  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti’de bugün Davutoğlu dönemi başladı. Davutoğlu partisinin olağanüstü kongresinde tek aday gösterildi; adaylık teklifine ilk imzayı Erdoğan attı. Davutoğlu, bin 382 oy alarak Genel Başkan seçildi; sadece 6 oy geçersiz sayıldı. Davutoğlu'nun konuşmasında geçen bir kelime ise merak uyandırdı; Epistemoloji..

EPİSTEMOLOJİ NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu Felsefe Terimleri Sözlüğü'nde epistemoloji sözcüğü; "Bilginin kaynağı, doğası, doğruluğu ve sınırlarını inceleyen, bilgiyle ilgili sorunları araştıran felsefe dalı" olarak tarif ediliyor. Yunanca episteme = bilim ve logos = öğreti kelimelerinden türetilen epistomoloji, ayrıca "Bilim felsefesi ile eşanlamlı" olarak tanımlanıyor.

İŞTE KONUŞMADAKİ O BÖLÜM

"Eğer insanlık tarihi kadim, modernite ve küreselleşme gibi evrelere ayrılırsa şunu çok açık şekilde söyleyebiliriz ki, bu ülke, bu aziz topraklar, sadece jeostratejik değil, jeokültürel öneme haiz topraklar kadimin bütün renklerini bünyesinde barındırırlar. İslam medeniyetini, ondan önceki Mezopotamya kültürünü, ondan önceki Hitit, Roma kültürünü bünyesinde barındırır. Hiç bir medeniyet havzası yoktur ki Anadolu ile etkileşime girmemiş olsun. Yine modernite esas alındığında bu kadim kültüre sahip olan başka hiç bir ülke yoktur ki moderniteyle bizim gibi yüzleşmemiştir ve nihayet kürselleşmeyi de bizim kadar derinden ve yakından yaşayan bir başka ülke yoktur. Şimdi büyük bir yeni kültürel uyanışın arifesindeyiz. Bu yeni kültürel uyanış, insanlığın temel değerler itibarıyla varoluşsal ve epistemolojik problemlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde bütün insanlığa evrensel bir medeniyet çağrısı yapacak bir uyanış."









Davutoğlu "Epistemoloji" Dedi Herkes Sözlüklere Hücum Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu 'Epistemoloji' Dedi Herkes Sözlüklere Hücum Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • kardeşce: Maaşallah . . . ne de olsa prof adam :). Yakışır Türkiye başbakanlığına adam gibi adam . . . yerini doldurdu bence , inşallah hayırlı hizmetlere imza atar . . . 60 13 Yanıtla
  • kadir: bu konuşmayı kaç hafta önceden hazırlamışlardır okusun diye. Davutoğlu bu kadar vizyona sahip ve terminolojisi bu kadar geniş birisi değil. 9 52 Yanıtla
  • RUMUZ: DEMOKRAT RUMUZLUYA, HEM DEMOKRAT YAZIYORSUN, HEMDE HAKARAT EDİYORSUN. DEMOKRATİM DİYENLERİN LÜGATINDA, HAKARET, AŞAĞILAMA VARMI? 38 20 Yanıtla
  • Alien: Epistemoloji'yi söylemesini biliyor ancak etik'i biliyor mu? Platon ve Aristoteles'ten haberdar mı? Hitler'in, Mussolini'nin ve Franco'nun iktidara geldikleri ilk günlerdeki konuşmalarıyla aynı hedefleri barındıran bir konuşma. Sonu onlara benzemez umarım :-))) 9 8 Yanıtla
  • UKKUS;: YENİ TÜRKİYE'ye YENİ SÖZCÜKLER (!). . . millet nasıl olsa anlamıyor. . Salla bir iki makara-tukara, salla bir iki episteli bilmem ne li yakışır Türkiye'me yakışır. 7 9 Yanıtla
  • YOBAZ: YOBAZ, CAHİL DİYENLERE KAPAK. 13 3 Yanıtla
  • ahmet: calisanlarini ISID E teslim eden davidoglu;esirler kokmus arap peksimetleri yerken sen davul zurna cal. lafinda sözünde bittigi yer. dünyaliderine bak;atatürk o yoklukda ingiliz, fransiz ve yunana kan kusturmus bu cagda sözde dünya lideri bir avuc capulcuya konsoloslarini teslim etmis. allah askina birisi izah etsin ne olur. 9 2 Yanıtla
  • reis: Bir kelimenin manası için bukadar asalakça yorumcu ancak ülkemizde çok 3 5 Yanıtla
  • Ekmek: Ülkemiz için bütün atamalar, seçimler, sınavlar, toplumsal ödevler, uluslararası müsabakalar hayırlısı olsun. Güzel günler ve gelecek için İyimser Düşünce ve Sulhçu bir dünya için. . . 7 0 Yanıtla
  • ANLAMI: ANLAMINI YUKARDA YAZILI YA ELİT TABAKA 0 0
  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı
    12:38 Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otomobilinden indiği esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 6 boş mermi kovanı bulundu.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.

  • Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, G.Ş. (33) idaresindeki 20 ZR 255 plakalı minibüs, Çevrepınar köyü mevkisinde yola çıkan geyiğe çarptı. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri kaza yerine sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü G.Ş. ile araçtaki N.Ş. Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ölen geyik için Milli Parklar Müdürlüğüne gerekli bilgilendirme yapıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.


Advertisement