Dbp Eş Genel Başkanı Yüksek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dbp Eş Genel Başkanı Yüksek Açıklaması

"Bu seçimler Türkiye için, Kürt halkı için tarihi bir seçim olacak.

24.01.2015 15:48

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Bu seçimler Türkiye için, Kürt halkı için tarihi bir seçim olacak. Bu kez mevcuda, kaderimize razı olan bir noktadan bağımsızlarla değil, parti olarak seçime gireceğiz" dedi.

Partisinin il Başkanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen eğitim toplantısına katılan Yüksek, 21. yüzyılın bir özgürlük yüzyılı olduğunu söyledi.

"Kürdistan halkları, Anadolu ve Ortadoğu halkları için yeni bir yaşamı geliştirme içerisindeyiz" diyen Yüksek, hem halklarının ulusal kimliği anlamında kurtuluşu gerçekleştirme hem de özgür bir yaşamı geliştirme imkanı bulunduğunu ifade etti.

Yüksel, "Kürt halkını artık inkar etme imkanı kalmamıştır. 40 yıldır ödenen bedeller bunu gerçekleştirmiştir. Artık Kürt halkı dünya devletleri tarafından da tanınan, görünen bir noktaya gelmiştir" diye konuştu.

Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlara değinen Yüksel, şöyle konuştu:

"Bu bir insanlık mücadelesi, insanlık davasıdır. Kobani'de kazanacak, insanlık olacaktır. Kaybedecekse de yine insanlık kaybedecektir. Orada ayaklar altına alınmaya çalışılan, bir halkın onuru, şerefidir. İşgal edilmeye çalışılan bir halkın vatanıdır. Yerini, yurdunu savunmak meşrudur. Elbette bunun için direnilecektir. Orada savunulan insanlık değerleridir. Çünkü ayaklar altına alınmaya çalışılan insanlık değeridir. IŞİD çeteleri, insanlık onurunu ayaklar altına alan bir durum içerisindedir. Bunun ne İslamiyet ile ne de başka bir dinle hiçbir alakası yoktur. Orada Kürt halkı insanlık adına mücadele ediyor. Bundan dolayı dünyanın dört tarafından Kobani'ye destek sunuluyor."

Yüksel, genel seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında gireceklerini hatırlatarak, "Bu seçimler Türkiye için, Kürt halkı için tarihi bir seçim olacak. Bu kez mevcuda, kaderimize razı olan bir noktadan bağımsızlarla değil, parti olarak seçime gireceğiz. Yüzde 10 barajı gibi bir sorun yok ama bu barajı öyle bir yıkıp geçmeliyiz ki hilesi de hurdası da buna yetmemeli. Bunun için iyi örgütlenmemiz lazım" diye konuştu.

Yüksek'in konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dbp Eş Genel Başkanı Yüksek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement