DEDAŞ, Elektrik Borcunu Ödemeyen Çiftçiyi Uyardı - Son Dakika
Güncel

DEDAŞ, Elektrik Borcunu Ödemeyen Çiftçiyi Uyardı

DEDAŞ, Elektrik Borcunu Ödemeyen Çiftçiyi Uyardı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), borcunu ödemeyen çiftçinin elektriğinin kesileceğini bildirdi.

19.08.2014 20:51  Güncelleme: 10:39

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, kısa süre önce tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketen çiftçilere yönelik büyük bir kampanya düzenledikleri anımsatıldı.

"Peşin olarak aldığımız elektrik enerjisi bedeli üzerinden yaptığımız yüzde 75 indirim şirket olarak ne büyük fedakarlık yaptığımızı ortaya koyuyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, buna rağmen çiftçilerin bir bölümünün borçlarının yüzde 25'ini dahi ödemek istemediği kaydedildi.

Kamuoyuna yansıyan eylemlerin bu borçlu müşterilerin devam eden ısrarlarından kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, parasını peşin ödeyerek alınan bir ürünün bedelini müşteriden almama şansının bulunmadığı belirtildi.

Ödenmeyen borçların önemli bölümünün Türkiye genelinde elektrik borcunu düzenli ödeyen milyonlarca vatandaşın cebinden çıktığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu borçlarda bu vatandaşlarımızın da hakkı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu miktarın diğer önemli bir kısmı da şirketimize zarar olarak yansımaktadır ve bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bu şartlar altında, borcunun cüzi bir miktarını ödeyerek borcundan kurtulmak istemeyen müşterilerimizin elektriğini tamamen kesmekten başka şansımız bulunmamaktadır. Şirketimizin bu aşamadan sonra gerekli bütün hukuki ve ticari aksiyonları alacağını bir kez daha vurgulamak isteriz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DEDAŞ, Elektrik Borcunu Ödemeyen Çiftçiyi Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement