Dede Yadigarını Müze Eve Bağışladı - Son Dakika
Yerel

Dede Yadigarını Müze Eve Bağışladı

Ünye Saraçlı Mahallesi Muhtarı Arslan Akbaş, ’dede yadigarı’ dediği kuş tüfeğini Ünye Müze Evi’ne bağışladı.

11.03.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Saraçlı Mahallesi Muhtarı Arslan Akbaş, 'dede yadigarı' dediği kuş tüfeğini Ünye Müze Evi'ne bağışladı.

Yaklaşık 6 ay önce açıklamalarda bulunan Müze Evi Müdürü Ali Rıza Nal, müze ev içerisinde tüfek olmadığını ve arayış içerisinde olduklarını belirtmişti. Bu arayışı duyan Saraçlı Mahallesi Muhtarı Arslan Akbaş, dede yadigarı olan kuş tüfeğini Müze Eve bağışladı.

Yapılan bağış karşısında teşekkür eden ve bağışların artması konusunda temennide bulunan Ünye Müze Evi Müdürü Ali Rıza Nal, "Muhtarımız bize önemli bir eser getirdi. Yaklaşık 6 aydır böyle bir tüfek arıyorduk. Tüfeğin tarihi ile ilgili araştırma yaptıktan sonra kaç yıllık olduğu ortaya çıkacak. Tarihinden çok daha önemli olan Ünye Belediye Müze Evi önemli bir eser kazanmış oldu. 388 olan kayıtlı eser sayımız şu anda 389'a çıkmış oldu. Gönül istiyor ki bu sayı çok daha fazla artsın. Muhtarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Saraçlı Mahalle Muhtarı Arslan Akbaş ise, "Sayın müdürümün bir gazetede 'her şeye açığız ama en büyük ihtiyacımız kuş tüfeği' açıklamasını okudum. Bu benim dikkatimi çekti ben de araştırma sonucu kendi akrabamız olan rahmetli Mehmet amcamın tüfeğini oğlundan istedim. O da beni kırmadı. Bu bizim dede yadigarımız. Müze Evi'ne ufakta olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. 90 yaşında olan Mehmet amcamız, babasından kalmış olsa 120 yıllık olabilir diye düşünüyorum. Yine Saraçlı Mahallesi'nden çıkan değerli eserleri Müze Evi'ne teslim edeceğim" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dede Yadigarını Müze Eve Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement