Dedektörlü Ygs - Son Dakika
Güncel

Dedektörlü Ygs

Dedektörlü Ygs

Adana'da, üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı olan YGS'ye giren adaylar salona alınmadan önce kopya çekmemeleri için dedektörle arandı.

23.03.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı olan YGS'ye giren adaylar salona alınmadan önce kopya çekmemeleri için dedektörle arandı.

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00'da tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da başladı. Adaylar aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okulların önünde beklemeye başladı. Saat 09: 30'u gösterdiğinde adaylar salonlara alınmaya başlandı. Salonlara girmeden önce adaylar kopya çekiminin önüne geçmek için dedektörle arandıktan sonra içeri alındı. Kadın adayların saçlarındaki tokaları ve diğer takıları da alındı. Adaylar salonlara sadece giriş belgesi, nüfus cüzdanı ve yazısı çıkarılmış su alabildi. Dedektörle arama sırasında dedektörün her metale karşı uyarı vermesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Bir kadın polisin adayları ameliyat eldiveniyle aradığı görüldü.

Adaylar sınava girmeden önce çok heyecanlı olmadıklarını sınava iyi hazırlandıklarını söyledi. Adaylar içeri alındıktan sonra aileler megafonla uyarılarak okul bahçesinin dışına alındı. Bahçe dışına çıkan aileler çocukları içeride ter dökerken onlar da dua okudu.

Bir veli oğlunun sabaha kadar heyecandan uyumadığını belirterek şöyle konuştu: "Çok çalıştı bir ideali var onu gerçekleştiremeyeceğinden korktuğu için çok heyecanlı. Ben bu sınavın hayatın sonu olmadığını anlattım ama yine de çok heyecanlı. İnşallah başarılı olur."

Velilerin okulların önündeki heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde gerçekleştirilen YGS, 160 dakika sürecek. Sınava 2 milyon 7 bin 685 kişi katılıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dedektörlü Ygs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement