Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Şengezer'in Vefatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Şengezer'in Vefatı

Fulya'da kaldığı özel bakım evinde yaşamını yitiren dekor ve kostüm tasarımcısı Osman Şengezer için yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

05.06.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fulya'da kaldığı özel bakım evinde yaşamını yitiren dekor ve kostüm tasarımcısı Osman Şengezer için yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, dün vefat eden Şengezer için yarın 14.30'da, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören yapılacak.

Şengezer'in cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Osman Şengezer, 1960'da, Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde dekor ve kostüm çalışmalarına başladı. Şengezer, daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde 16 yıl görev yaptı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'ne 1976'da geçen Şengezer, emekli olduğu 2007'ye kadar burada çalıştı.

Tasarımlarının yanı sıra "başdekoratör"lük görevini de uzun yıllar sürdüren Osman Şengezer, opera, operet, bale, modern dans, tiyatro, müzikal, sinema filmi, TV filmi tasarımlarını kapsayan 480'in üzerinde dekor ve kostüm hazırladı.

"Dekor, Kostüm", "Bence Dekor ve Kostüm", "Dekor ve Kostümlü Anılar" ve "Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcılar" adlı 5 kitabı yayımlanan Şengezer, 2013'te tiyatro, bale ve operalar için çizdiği kostüm eskizleri ile "Evler" konulu resimlerinden oluşan sergi açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Şengezer'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement