Delinen Çatılarını Bantlarla Onarmaya Çalıştılar - Son Dakika
Yerel

Delinen Çatılarını Bantlarla Onarmaya Çalıştılar

Delinen Çatılarını Bantlarla Onarmaya Çalıştılar

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesinde 106 konutun büyük çoğunluğunun çatıları yağan dolu nedeniyle hasar gördü.

11.08.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesinde 106 konutun büyük çoğunluğunun çatıları yağan dolu nedeniyle hasar gördü. Zarar gören çatılarını tamir etmek isteyen vatandaşlar, bantlarla çatılarını tamir etti.

Oltu'nun Güzelsu Mahallesinde 3 yıl önce toprak kayması nedeniyle yapılan yeni konutların çatılarında kullanılan malzeme doluya dayanamadı. 106 konutun tamamına yakınının çatısı dolu nedeniyle delindi. Çatısı hasar gören birçok ev yağmur sularından zarar gördü. Evlerin çatılarında kullanılan malzemenin kalitesiz olduğunu dile getiren köylüler, yetkililerden destek istediler.

Güzelsu Mahallesi sakinlerinden Umut Çetin, evlerinin çatılarında kullanılan onduline strofor malzemenin sıcak havaya dayanmadığını öne sürerek, "Sıcağa dayanmayan ondüline çatılar yağan dolu nedeniyle büyük hasar gördü. Çatılarımızın büyük bölümü dolu nedeniyle delindi. Yağan yağmurlar sonrası evlerimiz çatılardan su çekiyor" dedi.

Yine mahalle sakinlerinden İbrahim Önal, sonradan ek olarak yapılan 18 evin çatısının kaliteli malzemeden yapıldığını öne sürerek, "Bizim evlerimizin çatılarında kullanılan malzeme çok kalitesiz. Adeta kağıt gibi. Güya evlerimiz yeni yapıldı. Bir dolu yağmasıyla çatılarımız birçok yerinden delindi. Şimdi yağmur yağdığında evlerimizden çıkıyor. Bizlerde sonradan yapılan evlerin çatılarında kullanılan malzemenin aynısını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çatıların delinen kısımlarını bantlarla kapatmaya çalışan Güzelsu Mahallesi sakinleri, ancak bu durumla daha fazla başa çıkamadıklarını yağmur sularının evlerinin içinden akmasına mani olamadıklarını ifade ettiler.

Köy sakinlerinden İbrahim Öztürk ise "Bu konutlarımız 3 yıl önce yapıldı. Geçtiğimiz yıl yağan dolu da 106 konutun tamamına yakınının çatısında büyük oranda delikler oluştu. Son olarak yapılan 18 konutun çatısında bizim çatılarda kullanılan sacdan farklı bir çatı sacı kullanıldı. O çatılara bir şey olmadı. Bizim evlerimiz yağmura teslim oldu. Evlerimizi yapan müteahhide durumu aktardık. Ama sorunumuzu çözemeyeceğini söyledi. Şimdi biz ne yapacağız? Çatısı olmayan ev olur mu? Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Yağmur sularının evlerinden çıktığını belirten mahalle sakinleri, tavandan akan yağmur sularına karşı evlerinin içine su kovası koymak suretiyle çözüm bulmaya çalıştıklarını söylediler.

Konutların başka eksiklerinin de olduğunu öne süren Güzelsu Mahallesi sakinleri, sorunlarının çözümü için konutların son durumunu görmeleri için yetkililere davette bulundular. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Delinen Çatılarını Bantlarla Onarmaya Çalıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement