Demirören: Her Turnuvada Olmalıyız - Son Dakika
Spor

Demirören: Her Turnuvada Olmalıyız

Demirören: Her Turnuvada Olmalıyız

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ile birlikte uzun vadeli planlar yaptıklarını söyledi.

09.10.2014 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, her turnuvada yer almak istedikleri için Fatih Terim ile anlaştıklarını söyledi.

Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Demirören, "Biz her turnuvaya katılan bir takım hedefiyle Sayın Fatih Terim'le yola çıktık. Kişiler geçici, kurumlar kalıcı. Federasyonun herhangi bir kulüple kötü olması söz konusu olamaz.Futbolun şu an en büyük sorunu marka değeri. Burada herkesin elini taşın altına  sokması gerekiyor." dedi.

Toplu bir yapılanmaya gidildiğini belirten Demirören, "Geçtiğimiz hafta Hasan Doğan Tesisleri'ni gezen UEFA yetkilileri tesisi çok beğendiklerini defalarca dile getirdiler. Tesislerimizde, Emirates Stadı'nın karma çim zeminini uyguladık. Deneyeceğiz ve uygunsa kulüplere uygulama için destek olacağız. Kulüplerimizin altyapı yatırımlarına destek veriyoruz. Genç oyuncu oynatan kulüpleri teşvik ediyoruz. Federasyon senede yaklaşık 90 bin maç organize ediyor. Bu organizasyona başkan olmak büyük bir sorumluluk ve büyük bir onur. Hakemlerimize yatırım yapıyoruz. Hakemlikte yarı-profesyonellik yolundayız. Ücretlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık. Federasyon olarak finansal denetim hususunda kararlıyız. Bu kulüpler kolay kurulmuyor." ifadelerini kullandı.

Passolig hakkında da açıklama yapan Demirören, "Passolig ile siyasi tezahürat yapmak isteyenler ve rantçılar tribünden gitti. Seyirci sayısında genel ortalama 11 bindi. Beş şampiyon kulüp bu sezon 60 bin kombine eksik sattı. Passolig'le bunun alakası yok. Milli maçlarda ebilet uygulamama sebebimiz kanundur. Kanun, Süper Lig ve 1. Lig diyor. Türkiye Kupası'nda da uygulanmıyor. Bir sezon içerisinde her şey oturacak. Futbolu olumlu hale getirirsek o tribünler dolacaktır. Bunu hep beraber çözmeliyiz." diye konuştu.

Yabancı sınırını desteklediğini belirten Demirören, "Yabancı futbolcuların Türk futboluna zarar verdiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Demirören: Her Turnuvada Olmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement