Demirtaş: Genelkurmay Hükümete İki Şart Koştu, Hükümet Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Genelkurmay Hükümete İki Şart Koştu, Hükümet Kabul Etti

Genelkurmay'ın hükümete "operasyonlarda tank kullanın emri" karşılığında iki şart sunduğunu öne süren Demirtaş, "Bu sağlam bilgiyi Ankara'daki bir arkadaşım verdi" dedi.

30.01.2016 08:28  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün Med Nuçe televizyonunda katıldığı 'Editör' programında tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

"ÇOK SAĞLAM BİLGİ" DEYİP PAYLAŞTI

Ankara'da bir 'arkadaşından' aldığı 'çok sağlam bir bilgiyi' aktardığını belirten Demirtaş, Genelkurmay'ın Hükümete operasyonlarda tank kullanın emri karşılığında iki şart sunduğunu öne sürdü.

"BİZ GİRERSEK ÇOK SAYIDA SİVİL ÖLEBİLİR"

Demirtaş, şöyle konuştu: "Hükümet, Genelkurmay'dan şehirlere ilçelere girmesini istemiş. 'Tankla gireceksiniz' demiş. Genelkurmay da şunu ifade etmiş; 'yıllarca terörle mücadele etmek istedik yaptırmadınız bize, şimdi girmemizi istiyorsunuz. Bir, girersek çok sayıda sivil ölebilir bir bunun güvencesini vereceksiniz, bunun hesabı sorulmayacak bizden.

"ÇIKIN DEMEYECEKSİNİZ!"

İki, bize oradan çıkın demeyeceksiniz çıkacağımız zamana biz karar vereceğiz.' Ve hükümet çaresizlik içinde alelacele girin demiş. Sivil mi ölür başka bir şey mi ölür bunu bize bırakın biz bunu örteriz, soruşturma açtırmayız, sahip çıkarız. Hatta Genelkurmay Başkanı bu konuda bir yasa istemiş. Nasıl MİT müsteşarınız için bir yasa çıkardıysanız bizim için de çıkarın demiş."

Demirtaş: Genelkurmay Hükümete İki Şart Koştu, Hükümet Kabul Etti

Son Dakika Güncel Demirtaş: Genelkurmay Hükümete İki Şart Koştu, Hükümet Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (233)

  • VANLI İSO: ORADA SİVİLLERİ KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜNYA ALEM ÇOK İYİ BİLIYOR ÇAKAL SİLO SENDE BİLİYORSUN ÇAKALLLLLLLLLLLLLL 106 10 Yanıtla
  • Ankaralı: Genç kalınmış, teröre destek veren hainlerin gözünün yaşına bakmayacaksın birde siviller ölür cümlesi kullanılıyor sanki teröristler üniformalı asker polis gibi algı oluşturuluyor. Fareleri bulup tek tek öldüreceğine yuvalarını yak kurtul 105 7 Yanıtla
  • emin: İi de selo ne var bunda doğru olaní yapmış hükümet 60 21 Yanıtla
  • Muşlu: Adamın dibisin 26 45 Yanıtla
    ÇANAKKALE KURTULUŞ HAÇLI SEFERLERİ: Fistanlılardan adam olmaz mal beyinsiz 10 0 kürtzilan: adamın dibi değil terörin dibi selodur yalanda iftirada kimse eline su dökemez akşam düşünür sabah yalanları sıralar cahil kürtlerde aval aval bakarlar 3 0
  • Siverek: Atma selo yutan yok artık 59 11 Yanıtla
  • HAKKARİLİYİM: Baskan seninliğiz 23 47 Yanıtla
    *alperen*: fistanında vardır senin 2 0
  • Aylil: Şükürler olsun sehitlerin intikamı alınacak... 45 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement