Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Ebola Salgını - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Ebola Salgını

DSÖ, DKC'deki Ebola salgını vakaları ile Batı Afrika'daki salgın vakaları arasında bir ilişkinin tespit edilemediğini bildirdi.

27.08.2014 20:00

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki (DKC) Ebola salgını vakaları ile Batı Afrika'daki salgın vakaları arasında bir ilişkinin tespit edilemediğini, salgınların bağlantısı bulunmadığına inanıldığını bildirdi.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, DKC Sağlık Bakanlığı tarafından ülkenin Ekvator bölgesinde yaşanan salgın hakkında bilgi aktarıldığı kaydedildi.

Salgının ilk olarak, kocası tarafından öldürülmüş bir hayvanı kesen hamile kadında görüldüğü belirtilen açıklamada, bu kadının 11 Ağustos'ta o zaman sebebi bilinemeyen kanamalı ateşten hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hastalığın pekçok sağlık çalışanına, aile yakınına ve cenaze töreninde hastaya dokunanlara bulaştığı kaydedilen açıklamada, 28 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında 13 kişinin kanamalı ateşten hayatını kaybettiği ve toplamda 24 vaka tespit edildiği bildirildi.

Şu anda 11 vakanın izolasyon merkezinde tutulduğu ve alınan örneklerin Kinşasa ve Gabon'daki laboratuarlara gönderildiği belirtilen açıklamada, ilk vaka ve onunla temasa geçen ve halen izlenen 80 kişinin Batı Afrika'daki salgın vakalarıyla herhangi bir ilişkisinin tespit edilemediği kaydedildi.

Açıklamada, "Şu anda, DKC'deki salgının Batı Afrika'da devam eden salgınla bir bağlantısı bulunmadığına inanılmaktadır" denildi.

DSÖ, 20 Ağustos'a kadar Batı Afrika'daki Ebola salgınında ölenlerin sayısının bin 427'ye yükseldiğini ve 2 bin 615 Ebola vakası tespit edildiğini bildirmişti. DSÖ verilerine göre, bu tarihe kadar Ebola salgınında Liberya'da 624, Gine'de 406, Sierra Leone'de 392 ve Nijerya'da 5 kişi hayatını kaybetti.

Batı Afrika'daki Ebola salgınının görüldüğü Liberya, Gine ve Sierra Leone'de yaklaşık bir milyon kişi karantinada tutuluyor.

DSÖ, herhangi kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola ile mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Ebola Salgını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement