Demokratik Kongo'da Ayrılıkçılara Operasyon - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo'da Ayrılıkçılara Operasyon

KUZEY Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ayrılıkçı Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri (FDLR) üyesi 75 kişinin, ordu ile BM Kongo Misyonu'na (MONUSCO) teslim olduğu bildirildi.

28.02.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUZEY Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ayrılıkçı Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri (FDLR) üyesi 75 kişinin, ordu ile BM Kongo Misyonu'na (MONUSCO) teslim olduğu bildirildi.

Hükümet sözcüsü Lambert Mende Omalanga yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Ruandalılara karşı yürütülen operasyon kapsamında 33 kişinin orduya, 42 kişinin de MONUSCO'ya teslim olduğunu söyledi.

Omalanga, BM misyonuna teslim olanlardan 39'unun ülkelerine geri gönderildiğini, 3 kişinin de "silahsızlanma ve yabancı silahlı grupların entegrasyonu programına" dahil edileceğini belirtti. Omalanga, orduya teslim olanların akıbetine ilişkin ise bilgi vermedi.

Kongo ordusunun başlattığı operasyonda, Ruanda-Uganda sınırındaki Rutshuru bölgesindeki Mabenga-Tongo ekseni hedef alındığı belirtilmişti.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADEC) ile Afrika'nın Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı (CIRGL), 7 ay önce, Ruandalı Hutulardan oluşan FDLR ayrılıkçılarının silahsızlanması için 2 Ocak 2015'e kadar süre tanıdıklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo'da Ayrılıkçılara Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement