Demre'de Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Demre'de Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

Demre\'de Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

Antalya'nın Demre ilçesinde sera atıklarının yoğun olduğu Demre Çayı bölgesinde, sera atıklarında bulunan metan gazının alev alması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu.

03.10.2014 06:36  Güncelleme: 08:39

Antalya'nın Demre ilçesinde sera atıklarının yoğun olduğu Demre Çayı bölgesinde, sera atıklarında bulunan metan gazının alev alması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu. Çevre güzergahta yaşayan vatandaşlar, sera atıklarından çıkan dumanlardan dolayı astım rahatsızlığı olan çocuklarının etkilendiğini ve hastaneye kaldırıldığını söylediler.

Sera atıklarının yoğun olduğu Beymelek ve Kayaaltı Mahallesi yakınlarındaki Demre Çayı mevkiinde, akşam saatlerinde yangın çıktı. Henüz nedeni belirlenemeyen yangınla ilgili olay yerine Demre Belediyesi'ne ait 3 itfaiye ile ASAT ekiplerine bağlı 2 kepçe geldi. İçinde özellikle metan gazı ve çeşitli kimyasal ilaçlar bulunduğu öne sürülen sera atıklarından çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede daha geniş noktalara yayıldı. Ekipler, yangının çevre güzergahta bulunan evlere sıçramaması için atıkların etrafında koruma şeridi oluşturdu.

Yangının alanının hemen yanında evi bulunan Mehmet Öz isimli vatandaş, "Bunu bilinçlimi yakıyorlar, bilmeden mi yakıyorlar bilmiyorum. Bu ateşin burada yanmaması lazım. Kenarda ağaçlar var, vatandaşların odunları var. Sera atıkları döktürmemek için belediye başlarına adam koyacağım diyor, döktükten sonrada böyle yakılıp geçiyor. Günlerce ateşin dumanın içinde kalıyoruz. 2 tane çocuğum astım hastası ve şuanda hastanedeler" diye konuştu.

Atıkların içinde yoğun oranda metan gazı bulunması nedeniyle yangının kontrol altına alınmasının zor olduğunu belirten itfaiye yetkilileri ise, herhangi bir müdahalede bulunmalarının fayda etmeyeceğini ve gerekli güvenlik şeridini alarak yangının kendi kendine sönmesini bekleyeceklerini söylediler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demre'de Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement