Denizli'den Edremit'e Kitap ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Güncel

Denizli'den Edremit'e Kitap ve Kırtasiye Yardımı

Van Edremit'te görev yapan Denizlili öğretmenin, gazeteci arkadaşına yazdığı mektupla başlayan yardım kampanyasıyla bir okulun kırtasiye ihtiyacı karşılandı.

16.10.2014 18:52  Güncelleme: 10:48

Van'ın Edremit ilçesinde görev yapan Denizlili öğretmenin, memleketindeki gazeteci arkadaşında yazdığı mektup yardım kampanyasına dönüştü. Kampanya kapsamında okula 5 koli kitap ve kırtasiye malzemesi gönderildi.İlçeye bağlı Bakımlı köyündeki Bakımlı İlkokulu'nda Rehber Öğretmeni olarak görev yapan Abidin Yıldırım'ın okulda yaşadığı zor şartları memleketindeki gazeteci bir arkadaşına mektupla anlatmasının ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) okula kitap ve kırtasiye yardımı için kampanya başlattı.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada öğrencilere ilk etapta okuma, test, hikaye kitapları diz üstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ile ayakkabı ve çok sayıda giyim yardımı toplandı. 5 koliye konulan yardımlar DGC'de düzenlenen törenin ardından Van'ın Edremit ilçesindeki okula gönderilmek üzere kargoya verildi.DGC Başkanı Ümit Varol, "Kampanyamız 20 gün önce Denizli'li bir öğretmenimizin bir meslektaşıma attığı mektubuyla başladık. Mektubu okuyunca içimiz acıdı. Oradaki şartların zorluğundan, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsediyordu. Arkadaşlarımızla toplanıp konuştuk ve okul için kendi çapımızda bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya süresince kitap, kalem, defter, çanta, ayakkabı gibi şeyler topladık. Denizli spor 11 adet forma hediye etti. En çok projeksiyon cihazı istemişlerdi. Onu da tedarik ettik. Bakımlı İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 481 öğrencimize yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

"O çocukların hayallerinin küçük bir bölümünü dahi gerçekleştirsek mutlu olacağız" diyen Varol, "İlk yardımlarımızı bugün itibariyle yola çıkarıyoruz. İnşallah yardımlarımız oraya vardığında o küçük bedenler mutlu olur. Her birisi siyasetçi, spor adamı, bürokrat, iş adamı olur. Özellikle son zamanlarda yaşanan olaylarda okullarımız zarar gördü. Burada dikkatini çekmek istediğim husus toplamda 242 okulun yakılması. Bazıları okulları yakarak oradaki insanların cahil kalmasını ve kötü emellerine alet etmek istiyor. Bizler ise okullarımıza yardım etmeyi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Denizli\'den Edremit\'e Kitap ve Kırtasiye Yardımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'den Edremit'e Kitap ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement