Denizli Devlet Hastanesinde Kalp ve Kanser Hastalıklarında Erken Teşhis İmkanı - Son Dakika
Sağlık

Denizli Devlet Hastanesinde Kalp ve Kanser Hastalıklarında Erken Teşhis İmkanı

Denizli Devlet Hastanesinde kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisini sağlayan ve normal görüntüleme cihazlarında ortaya çıkan teşhis koyma zorluğunu ortadan kaldıran SPECT/BT cihazı hizmet vermeye başladığı bildirildi.

15.08.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Devlet Hastanesinde kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisini sağlayan ve normal görüntüleme cihazlarında ortaya çıkan teşhis koyma zorluğunu ortadan kaldıran SPECT/BT cihazı hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek, yeni hizmete giren SPECT/BT cihazını yerinde inceledi ve nükleer tıp uzmanlarından bilgi aldı.

Öztürk, sağlığa yapılan yatırımların kapsamı genişletilerek devam ettiğini, yeni alınan SPECT/BT cihazıyla hastalıklara erken tanı konularak çözüm odaklı sonuç elde edilebileceğini belirtti.

Cihazla birlikte özellikle kardiyolojik, onkolojik, endokrinolojik ve ortopedik hastalıkların teşhisinde önemli avantajlar sağlanacağını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Son yıllarda kalp ve kanser vakalarının görülme sıklığı giderek artmakta. Denizli Devlet Hastanesine almış olduğumuz SPECT/BT cihazıyla özellikle kalp damar hastalıklarında etkili, kolay, doğruluk oranı çok yüksek olan tarama yöntemini birliğimize kazandırdık. Kalp damar hastalıklarının teşhisinde şüpheli efor testi ile karşılaşılan, efor testi yapamayan ya da kalp damar hastalıkları ile ilgili yüksek risk grubunda bulunan hastalarımızın değerlendirilmesinde bu cihaz ile ilimizin önemli bir sorununu çözmüş olacağız. Bununla birlikte SPECT/BT cihazıyla kanser hastalıklarında, böbrek hastalıklarında, kemik ve eklem hastalıklarında, guatr hastalıkları başta olmak üzere çok sayıda sağlık sorununda teşhis ve hastalığın tedavisinin yönlendirilmesinde kolaylıklar sağlanacak."

Nükleer tıp uzmanı Dr. Sadık Ergür de SPECT/BT cihazının geleneksel nükleer tıp testlerinde yaşanan teşhis zorluklarını ortadan kaldırmasının yanı sıra düşük radyasyon dozunda çekim yapılarak hem hastanın hem de çalışanların daha düşük dozda radyasyona maruz kalmalarını sağladığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Denizli Devlet Hastanesinde Kalp ve Kanser Hastalıklarında Erken Teşhis İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement