Deprem Tatbikatını Gerçek Gibi Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Deprem Tatbikatını Gerçek Gibi Yaşadı

Deprem Tatbikatını Gerçek Gibi Yaşadı

ANTALYA'da düzenlenen deprem tatbikatında kızı enkaz altında kalan bir anneyi canlandıran 55 yaşındaki Perinaz Öbüş, "Gerçek gibiydi.

20.10.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da düzenlenen deprem tatbikatında kızı enkaz altında kalan bir anneyi canlandıran 55 yaşındaki Perinaz Öbüş, "Gerçek gibiydi. Kendimi fazla kaptırdım, başım ağrıdı" dedi.

Antalya'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Ortaklaşa düzenlenen deprem tatbikatı, Kepez ilçesi Santral Mahallesi 5242 Sokak üzerinde gerçekleştirildi. Tatbikat gereği, şiddetli depremin ardından 2 katlı 2 bina ve müstakil bir evde çökme ve yangın meydana geldi.

Binalarda enkaz altında birçok kişinin kaldığı ve çok sayıda yaralı olduğu ihbarı üzerine bölgeye başta UMKE, AFAD, 112 sağlık ekipleri, itfaiye, polis, doğalgaz, elektrik, su, cenaze araçları ve çok sayıda çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, sırasıyla üzerlerine düşen görevleri yerine getirdi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri enkaz altında arama kurtarma çalışması yaptı. Bir binada başlayan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Depremde, 3 evden enkaz altından temsili 5 yaralı çıkartılarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Tatbikat gereği, enkaz altında yakınları kalanlar, sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçirenler 112 ekipleri tarafından sakinleştirildi. AFAD'ın arama kurtarma köpeği 'Arap' ise enkaz altında kalanları aradı. Yaklaşık yarım saat süren tatbikatın başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Tatbikatta kızı deprem altında kalan bir anneyi canlandıran Perinaz Öbüş, "Markete gitmiştim, bir anda depremi yaşadım. Eve geldiğim zaman her yer yıkılmıştı. Kızım enkaz altında kalmıştı. Kızımın sadece saçını görebiliyordum. Tatbikat da olsa depremi ilk kez yaşadım. Tatbikatı bile zor geldi. Gerçek gibiydi. Allah kimseye yaşatmasın. Deprem yaşayan arkadaşlarım vardı. Ambulans sesleri beni çok etkiledi. Başım ağrıdı. Kendimi fazla kaptırdım" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deprem Tatbikatını Gerçek Gibi Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement