Derbent'te Kutlu Doğum Haftası Konferansı - Son Dakika
Güncel

Derbent'te Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Derbent'te Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde "Hazreti Peygamber, Tevhid ve vahdet-gelin birlik olalım" konulu konferans düzenlendi.

14.04.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derbent'te Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde "Hazreti Peygamber, Tevhid ve vahdet-gelin birlik olalım" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü ile Derbent ve Çiftliközü Kur'an Kursu Yaptırma Dernekleri tarafından Derbent Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, konuşmasında bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekti.

Azami müştereklerde birlik olmaya vurgu yapan Akpınar, "Azami müştereklerimiz; insanız, Müslümanız, dinimiz bir, rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Aynı kültürel değerlere sahibiz. Bu büyük müştereklere rağmen bu ayrılık gayrılık niye?. Bir'den geldik, bir olmak için. İnsan olmamız hasebiyle aramızda var olan asgari farklılıklarımızı bir kenara koyarak, birbirimizle azami müşterekleri konuşmalı ve onlar etrafında kenetlenmeliyiz. Bir olursak diri oluruz, ayrı ayrı olursak hep tek kalırız. Bir araya gelirsek gücümüze güç katarız. Harfler bile tek başına bir şey ifade etmez, bir araya gelirse anlamlı kelimeler oluşur."

Program, ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir okuma, hadis ezberleme, siyer-i nebi ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derbent'te Kutlu Doğum Haftası Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement