Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika
Spor

Derbi Maçtan Notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde, Club Brugge ile son oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

22.03.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde, Club Brugge ile son oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Club Brugge maçında ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Pedro Franco ve Daniel Opare'nin yerine Fenerbahçe karşısında Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa sahada yer aldı.

Serdar Kurtuluş yetiştirildi

Kayseri Erciyesspor maçı öncesi ısınırken sakatlanan ve sağ alt arka adalesinde 1. derece yırtık tespit edilen Serdar Kurtuluş, yoğun tedavi programının ardından derbi maça yetiştirildi.

Daniel Opare'nin Club Brugge maçında sakatlanması ile savunmanın sağında sıkıntı yaşayan teknik ekip, Serdar'ın dönmesiyle rahat nefes aldı.

Çift forvetten vazgeçildi

Kayseri Erciyesspor ve Club Brugge ile yapılan son iki resmi maçta takımını çift forvetle sahaya çıkaran Slaven Bilic, derbide tek forvete döndü.

Mustafa Pektemek'i yedek soyunduran Bilic, forvette Demba Ba'yı tek oynattı.

Hutchinson ve Sosa takıma döndü

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları nedeniyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Jose Sosa ve Atiba Hutchinson, derbide takımdaki yerlerini aldı.

En son Medicana Sivasspor maçında forma giyen ikili, Kayseri Erciyesspor ve iki Club Brugge maçında oynayamamıştı.

Olcay Şahan yedek

Teknik direktör Bilic, Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan'ı yedek soyundurdu.

Bu sezon cezası dışında ligde sadece 5. haftadaki Balıkesirspor ve 10. haftadaki Kasımpaşa maçlarında yedek soyunup, sonradan oyuna giren Olcay Şahan, ligde 15 hafta sonra derbiye de yedek başladı.

Olcay'ın yerine orta alanın solunda Jose Sosa forma giydi.

Kale yine Tolga'nın

Club Brugge maçında siyah-beyazlı taraftarların protestolarına maruz kalan kaleci Tolga Zengin, Fenerbahçe karşısında da sahaya ilk 11'de çıktı.

Sakatlığı bulunan Cenk Gönen kadroya alınmazken, yedek kaleci olarak Günay Güvenç görev aldı.

Savunmanın göbeğinde Ersan-Necip ikilisi

Slaven Bilic, derbide savunmanın göbeğinde Necip Uysal-Ersan Adem ikilisine şans tanıdı.

Pedro Franco'yu yedek soyunduran Hırvat teknik adam, savunmanın sağında Serdar Kurtuluş, solunda ise Ramon Motta'yı oynattı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Günay Güvenç, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Pedro Franco, Kerim Frei ve Cenk Tosun yer aldı.

Tolgay Arslan'ın ilk derbi heyecanı

Beşiktaş'ın devre arasında Almanya'nın Hamburg takımından transfer ettiği Tolgay Arslan, ilk derbi heyecanını yaşadı.

Tolgay, ilk derbi maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

Bu sezon ilk kez derbide cezalı futbolcu yok

Bu sezon yaptığı derbi maçlarda cezası nedeniyle hep bir futbolcusundan yoksun kalan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu sıkıntıyı yaşamadı.

Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe derbisine kırmızı kart cezalısı Gökhan Töre'den yoksun çıkan siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde de Atiba Hutchinson'ı kırmızı kart cezası nedeniyle oynatamamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Derbi Maçtan Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement