Derede Biriken Metan Gazı, Yaklaşık 100 Kişiyi Hastanelik Etti - Son Dakika
Güncel

Derede Biriken Metan Gazı, Yaklaşık 100 Kişiyi Hastanelik Etti

Derede Biriken Metan Gazı, Yaklaşık 100 Kişiyi Hastanelik Etti

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu kent merkezindeki ağır ve kötü koku hakkında yazılı açıklama yaptı.

27.06.2016 16:15

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu kent merkezindeki ağır ve kötü koku hakkında yazılı açıklama yaptı. Saat 02.00 sıralarında 112 Acil Servise yoğun gaz kokusu alındığına dair ihbarların gelmesi üzerine belediye, emniyet, sağlık, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kapadokya Gaz ekiplerince şehir merkezinde kokunun kaynağına yönelik geniş çaplı çalışmalar başlatıldığını kaydeden Vali Peynircioğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızdan gelen tüm ihbarlar dikkate alınmış her şüpheli noktaya ilgili ekiplerimizce ulaşılmıştır. Saat 04.00 itibarı ile kokunun yoğunlaştığı Kızılca Deresi bitiminde çalışmalar, hızlandırılmış ve söz konusu kokunun bu dereden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yaşanan sorunun söz konusu bölgeye izinsiz atık bırakılması sonucu oluştuğu değerlendirilmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dere suyundan numune alınarak tahlil yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmiştir. Vatandaşlarımızın endişelendiği üzere söz konusu kokunun doğalgaz kaçağı veya Akkaya Barajı'ndan kaynaklanmadığı anlaşılmıştır. Öte yandan duyulan koku nedeni ile gece boyunca vatandaşlarımız sağlık kurumlarına müracaat etmiş, tedavileri acil poliklinik ve servislerde tamamlanmasının ardından hastaların tamamı taburcu edilmişlerdir. Konu, ilgili birimlerce takip edilmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

"DEREYE KİMYASAL ATIK DÖKÜLDÜ"

Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi'nden öğretim üyeleriyle birlikte ağır kokunun geldiği Kızılca Deresi'nde incelemelerde bulunduktan sonra buraya evsel atık bırakmadıklarını söyledi. Dereye petrol türevi kimyasal atık döküldüğünü belirten Akdoğan, "Bu suyun üzerine petrol türevi kimyasal dökülmesi vatan hainliğidir. Hem Akkaya Barajı'nın, hem Niğde'nin ve Bor'un kirlenmesine sağlık açısından da son derece zararlı bir kimyevi maddeyi bizler gördük. Bunu yapanların mutlaka cezalandırması gerekir" diye konuştu.

"ANALİZ SONUCU AKŞAMA ÇIKACAK"

Kızılca Deresi'ni temizleyeceklerini belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"Ancak Niğde'deki teknoloji bunu temizleyecek durumda değil. Burası özel malzemelerle temizlenmesi gerekiyor. Buradan kurtlar kuşlar ve insanlar zarar görmesin. Şu anda mevcut bir durum var. Bu durum Akkaya Barajı'ndan arıtma tesislerinden ya da evsel atıklardan ya da katı atık birliklerinden kaynaklanan bir durum değil. Buraya şu anda ne olduğunu bilmediğimiz bir kimyasalın atıldığı açıkça görünüyor. Buradan Çevre Müdürlüğümüzün almış olduğu bir numune var. Numune anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın laboratuarına erişmiş durumda. Bugün akşama kadar buradaki kimyasalın ne tür olduğunu, analiz sonucu bize verecekler. Şu an petrol türevi, mazot, benzin, kurşun karışımı bir koku olduğunu üniversiteden gelen arkadaşlarımız ifade ediyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derede Biriken Metan Gazı, Yaklaşık 100 Kişiyi Hastanelik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement