Derik'te Protesto - Son Dakika
Yerel

Derik'te Protesto

Derik'te BDP İlçe örgütü tarafından aralarında bazı siyasetçilerin tutukluluğunun devam etmesi protesto edildi.

30.01.2014 16:25  Güncelleme: 11:52

Derik'te BDP İlçe örgütü tarafından aralarında Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel'in de aralarında bulunduğu bazı siyasetçilerin tutukluluğunun devam etmesi protesto edildi.

Derik Belediyesi hizmet binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Derik Belediye Başkan Vekili Doğan Özbahçeci, yaklaşan yerel yönetim seçimlerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde seçimler birilerine rant sağlama, birilerini zengin etme ve feodal anlayışların güç gösterilerini ifade etmekteydi. Ancak demokratik Kürt hareketinin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu anlayış halkın kendini yönetme ve özgürlük iradesinin göstergesi olarak değişti. Geçmiş dönemlerde Kürt demokratik hareketinin, mücadelesiyle sistem partileri karşısında büyük başarılar elde edildi. Bu seçimde de halkımızın desteğiyle, daha büyük başarılar elde edeceğiz. Halkımız belediye başkanımız Çağlar Demirel'in de aralarında bulunduğu, Kürt siyasetçilerini yıllardır cezaevlerinde tutan sistem partilerine gereken cevabı 30 Mart'ta verecektir."

Açıklamanın ardından grup dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derik'te Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement