Derince- Körfez Sahili Şekilleniyor - Son Dakika
Yerel

Derince- Körfez Sahili Şekilleniyor

Derince- Körfez Sahili Şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince ile Körfez ilçe sahillerini birleştirecek projede incelemelerde bulundu.

01.05.2012 11:26

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince ile Körfez ilçe sahillerini birleştirecek projede incelemelerde bulundu.

Sahili boydan boya dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, sahilde yürüyüş yapmaya başlayan vatandaşlarla sohbet etti. Bu yaz tüm Kocaelilileri, Derince-Körfez sahiline davet eden Başkan Karaosmanoğlu, "Bu yaz sahilde hemşerilerimizle yalınayak yürüyeceğiz" dedi.

Derince 60 Evler ile Körfez Tütünçiftlik'i deniz kıyısından birleştirecek olan sahil parkı projesi şekillenmeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki sahil düzenlemelerinden biri olan Derince 60 Evler ile Körfez Tütünçiftlik arasındaki sahil düzenlemesiyle uzun yıllardır atıl durumda bulunan alan yenilenerek Kocaelililerin kullanımına açılacak.

Sahil boyunca yürüyen ve çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, "Sahilde yaptığımız düzenlemelerle bu alandaki kötü görüntü ortadan kalkmaya başladı. Karadeniz sahilinden getirdiğimiz kumlarla burada kumsal oluşturacağız. Bu yaz Derinceli, Körfezli, Kocaelili hemşerilerimizle ayakkabılarımızı çıkarıp, bu kumsalda yalınayak dolaşacağız. Körfez Tütünçiftlik ile Derince 60 Evler arasındaki sahil, adeta cennetten bir köşe gibi olacak" şeklinde konuştu. İzmit Körfezi'ni yemyeşil bir gerdanlıkla sarma çalışmalarında Derince-Körfez sahilindeki bu projenin önemli bir yer taşıyacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Derince-Körfez Sahil Parkı ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi. Derince ile Körfez sahillerine sahip çıktıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, yapımına başlanan ve demiryolunun üzerinden geçen köprüyle sahile araç ve yaya geçişini sağlayacaklarını vurguladı.

Projenin hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Karaosmanoğlu, "Kısa sürede tamamlanmasını planladığımız bu projeyle Derince ile Körfez sahilleri arasındaki mezbelelik görüntü ortadan kalkacak. Sahilde yeri olan vatandaşlarımızın da bu projenin tamamlanmasının ardından çok güzel tesisler kuracağına inanıyorum. Sahilde balıkçılar ve yelken kulübü için yapacağımız yeni yerler de hızla tamamlanacak. Yakın bir gelecekte ise bu sahillerde denize girmek bizim için hayal değil" açıklamasını yaptı. Bu arada sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, çalışmalardan dolayı Başkan Karaosmanoğlu'na memnuniyetlerini ifade etti.

Öte yandan sahil düzenlemesi Derince 60 Evler Harikalar Sahili'nden başlayıp, Körfez Tütünçiftlik sahilindeki yarış pistinin bittiği alana kadar devam edecek. Toplam 85 bin metrekare alanı kaplayan Derince Sahil Parkı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yelken kulübü binası, balıkçı barınağı, iskele, büfe ve tuvalet inşa edilecek. Çok geniş bir alanın yeşillendirip ağaçlandırılacağı projede yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, piknik masaları, basketbol ve voleybol sahaları, fitness aletleri ile dekoratif çeşmeler ve aydınlatma yer alacak. Sahil boyunca uygun olan alanlarda ise kumsal oluşturulacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derince- Körfez Sahili Şekilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement