Balıkesir Eğitime Destek Platformu, Başbakan'a Seslendi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Eğitime Destek Platformu, Başbakan'a Seslendi

Basın toplantısı düzenleyen Eğitime Destek Platformu, dershanelerin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu savundu.

26.11.2013 13:42  Güncelleme: 14:41

Balıkesir merkez ve ilçelerde bulunan sivil toplu örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Eğitime Destek Platformu, özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Özel bir otelin konferans salonunda platform üyeleri adına açıklama yapan Alaaddin Gökan, dersanelerin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu ileri sürerek, "Yanlıştan dönmek yenilgi değil bir erdemdir" dedi.

Balıkesir'den 40 dernek ile oluşturdukları Eğitime Destek Platformu adına Başbakan'a seslendiklerini ifade eden Gökan, şunları kaydetti:

"Dershaneler yardımcı öğretim kurumlarıdır. Zorunlu değildir. İsteyen gelir istemeyen gelmez. Dershanelere gelen öğrencilere bakıldığında yüzde 85'i dar gelirli aile çocukları. Her aile, çocuğunu özel koleje veya okula gönderemiyor. 2013-2014 öğretim yılında 2 milyon 107 bin öğrenci dersanelere 720 bin öğrenci ise etüt merkezlerine gidiyor. Dershaneler öğrencilerinin yüzde 5'ine ücretsiz eğitim veriyor. Yani 105 bin öğrenci dershanelerden ücretsiz yararlanıyor. Dershaneler eğitsel, sosyal ve ticari kimlikleri  sebebiyle toplumda çok boyutlu bir hukuki statüye sahip. Ayrıca toplumda dershanelere bir talep vardır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Eğitime Destek Platformu, Başbakan'a Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement