DES, Suriyeli Çocuklar İçin Yardım Kampanyasına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

DES, Suriyeli Çocuklar İçin Yardım Kampanyasına Devam Ediyor

2013 yılında Suriyeli çocuklar için oyuncak ve giyecek ağırlıklı yardım kampanyası başlatan DES, kampanyayı geliştirerek bu yılda devam kararı aldı.

04.03.2015 10:27  Güncelleme: 11:16

2013 yılında Suriyeli çocuklar için oyuncak ve giyecek ağırlıklı yardım kampanyası başlatan DES, kampanyayı geliştirerek bu yılda devam kararı aldı.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Üç yıldır düzenlediğimiz kampanya kapsamında üyelerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve ailelerinden oyuncak, atkı, bere, eldiven, bot, diş fırçası, diş macunu, hırka, kazak ve kaban gibi kışlık giyecekler toplayarak Suriyeli çocuklara destek olmaya çalışmıştık. Ayrıca Suriyeli çocuklarımızın eğitim sorununa çözüm getirecek nitelikli faaliyetler planlıyorduk bu yıl bunları da gündeme getireceğiz" dedi.

Türkiye'de yaşayan 2 milyon civarındaki Suriyelinin ve özellikle çocukların eğitim sorunun büyük önem arz ettiğini kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Türkiye'de misafir edilen Suriyeli çocuklarımızın eğitime erişimlerini ve aldıkları eğitimin standartlarının artırılmasını ve bu manada Milli Eğitim Bakanlığımızın başarılı bir şekilde koordine ederek yürüttüğü eğitim çalışmalarını destekliyoruz. DES olarak ilgili kuruluşlara görüşüyoruz ve bu konuda etkin roller üstlenmeyi düşünüyoruz" dedi.

Avcı, "Silah ve bomba seslerinden kaçarak ülkemize gelen Suriyeli çocuklar için yaptığımız her katkı özgür ve mutlu Suriye'nin inşasına destektir. Suriyeli çocuklara dönük bu yardım kampanyasına herkesi destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DES, Suriyeli Çocuklar İçin Yardım Kampanyasına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement