Desteğe Muhtaç Çocuklara "Hanımeli" Şefkati - Son Dakika
Güncel

Desteğe Muhtaç Çocuklara "Hanımeli" Şefkati

Çiftlikköy ilçesinde, Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğince bazı konularda dersler verilen 60 çocuğun, sosyal yaşama daha iyi adapte olması hedefleniyor Derneğin Eğitim Birimleri Sorumlusu Torpi: "Çocuklara dersler vererek onların yaşıtlarıyla aynı imkanlarda büyümesini sağlamaya çalışıyoruz" "Çocuklarımız burada aslında bir nevi sosyalleşmeyi öğreniyor.

19.11.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ ORUÇ - Çiftlikköy ilçesinde yaşayan, annesi ve babası ya da ikisinden biri ölmüş, boşanmış veya ihtiyaç sahibi ailelere mensup 60 çocuğa, toplumsal yaşama daha iyi adapte olması ve derslerinde desteklenmesi amacıyla bir dernek tarafından eğitim veriliyor.

Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Eğitim Birimleri Sorumlusu Ayşe Torpi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, desteğe muhtaç çocuklar için hazırladıkları "Yediveren Projesi"ni, İçişleri Bakanlığının desteğiyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında annesi ve babası veya ikisinden biri ölmüş, boşanmış ya da ailesi ihtiyaç sahibi 60 çocuğa eğitim vermeye başladıklarını belirten Torpi, hayırsever İhsan Tekoğlu tarafından Akabe Vakfına bağışlanan binayı bu amaçla kullandıklarını anlattı.

Eğitimleri cumartesi günleri beşer saatte sürdürdüklerini dile getiren Torpi, 9-14 yaş grubundaki bu çocukları evlerinden araçla alıp kurslar bitince yeniden adreslerine bıraktıklarını bildirdi.

Çocuklara, 4 zorunlu, 5 de seçmeli dersin uzman pedagoglar eşliğinde verildiğini aktaran Torpi, şöyle konuştu:

"Çocuklara dersler vererek onların yaşıtlarıyla aynı imkanlarda büyümesini sağlamaya çalışıyoruz. Zorunlu derslerimiz, Tarih Bilinci, Evrensel Değerler, Farklı Coğrafyalar-Farklı Kültürler, Doğru Davranış ve Doğru Vatandaşlıktan oluşuyor. Seçmeli derslerimiz ise Arapça, İngilizce, Web Tasarımı, Akıllı Tornavida ve kız çocuklarımız için Çilli Yumurtadır. Çocuklarımız, seçmelilerden üçünü seçmek mecburiyetinde. Öğleden önce iki, öğleden sonra da üç seçmeli derse katılıyorlar. Öğle arası yine aktivitelerimiz var. Yemek yiyoruz, hocalarıyla sohbet ediyorlar, bahçemizde ve spor salonumuzda vakit geçiriyorlar. Çocuklarımız burada aslında bir nevi sosyalleşmeyi öğreniyor. Bir nevi farklı çevreden gelen insanlarla hayatı anlama ve anlamlandırmaya çalışıyorlar."

Torpi, çocukların aileleri ve yakınlarından olumlu tepkiler aldıklarına dikkati çekerek, bundan büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Emir Keskin de eğitim sürecinde önemli bilgiler ve arkadaşlar edindiğini kaydetti.

Duru Keskin ise kişisel becerilerini geliştirmesi bakımından Akıllı Tornavida dersinin çok yararlı olduğunu belirterek, arkadaşlarıyla oynayıp vakit geçirdiğini dile getirdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Desteğe Muhtaç Çocuklara 'Hanımeli' Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement