Destici, Anayasa Mahkemesine Görüş Bildirdi - Son Dakika
Politika

Destici, Anayasa Mahkemesine Görüş Bildirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 10 barajı ve partilere verilen hazine yardımı konusunda Anayasa Mahkemesine görüş sundu.

28.11.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 10 barajı ve partilere verilen hazine yardımı konusunda Anayasa Mahkemesine görüş sundu.

Anayasa Mahkemesinden çıkışında gazetecilere açıklama yapan Destici, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için daha önce Yüksek Mahkemeye bireysel başvuruda bulunduğunu belirtti.

Destici, Anayasanın 68. maddesinde "siyasi partilere hakça ve yeteri miktarda yardım yapılır" ifadesinin yer aldığına işaret ederek, ocak ayında siyasi partilere dağıtılacak 540 trilyon liralık yardımın sadece 3 partiye verilmesini eleştirdi.

Partilere hakça ve yeteri miktarda yardım yapılması gerektiğini savunan Destici, "Bu konuda daha önce bireysel başvuruda bulunmuştuk. Bunlarla ilgili Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığından görüş istedi. Adalet Bakanlığının görüşlerine karşın da bizden beyan istediler. Ben de bugün Adalet Bakanlığının hem yüzde 10'luk seçim barajı hem de hazine yardımıyla ilgili Anayasa Mahkemesinin göndermiş olduğu görüşlere karşı beyanlarımı sundum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Destici, Anayasa Mahkemesine Görüş Bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement