Dev Kabağın Tatlısını" Müşterilerine ve Komşularına Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Dev Kabağın Tatlısını" Müşterilerine ve Komşularına Dağıttı

Dev Kabağın Tatlısını" Müşterilerine ve Komşularına Dağıttı

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, 120 kilogramlık dev kabaktan yapılan 400 porsiyon kabak tatlısını müşterilerine ve esnafa dağıttı.

16.11.2014 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve  Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, 120 kilogramlık dev kabaktan yapılan 400 porsiyon kabak tatlısını müşterilerine ve  esnafa dağıttı.

Karaağaç Mahallesi'nde yetiştirilen 120 kilogramlık kabağı, 1 aydır lokantasının bahçesinde sergileyen Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabağı kesmek için testere kullandıklarını söyledi.

Kabaktan yaklaşık 400 porsiyon tatlı çıktığını belirten Dinar,  "Biz Karaağaç'ta bu kabağı acı biberi yetiştiren çiftçilerden alırken (bize verin biz bunu biraz sergileyelim ondan sonra da halka ücretsiz dağıtacağız) dedik. Tabi 1 aya yakın burada sergiledik bunu artık deforme olma zamanı gelmişti. Bir hafta daha bekleseydik hiçbirimiz yiyemeyecektik. Dün kesimini bugünde tatlısını yaptık. 120 kiloluk bir kabak ama hakikaten Karaağaç'ın kabağı bal gibi çıktı." diye konuştu.

Garsonlar, daha sonra kabak tatlısını dükkana gelen müşterilere ve esnafa dağıttı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dev Kabağın Tatlısını' Müşterilerine ve Komşularına Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement