Devlet Halk Dansları Topluluğu Konya'ya Geliyor - Son Dakika
Yerel

Devlet Halk Dansları Topluluğu Konya'ya Geliyor

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen "Meram Aşkına Kültür- Sanat-Yaşam" etkinlikleri kapsamında bu hafta sonu Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde halk dansları gösterisi sunulacak.

12.02.2015 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen "Meram Aşkına Kültür- Sanat-Yaşam" etkinlikleri kapsamında bu hafta sonu Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde halk dansları gösterisi sunulacak.

Meram Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun, 14 Şubat Cumartesi günü Konya'ya geleceği belirtildi.

Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek programların ücretsiz olduğu bildirildi.

Geleneksel Türk kültür ve sanatının doğru bir şekilde tanıtılmasını gaye edinen topluluk; Türk halk danslarını, müziğini ve giysilerini özüne bağlı kalarak, çağdaş teknik ve imkanlardan da yararlanarak yeni bir sahne düzeni ve anlayışı içinde biçimlendirerek sergilemektedir. Topluluk gösterilerinde yörenin müzik, enstrüman ve ezgilerini koruyarak bir araya getirdiği çeşitli geleneksel halk çalgılarımız ile yöre müziklerini de icra etmektedir.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Halk Dansları Topluluğu Konya'ya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement