Devlet Hastanesinde 2 Ayda 20 Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Devlet Hastanesinde 2 Ayda 20 Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Devlet Hastanesinde 2 Ayda 20 Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı

Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi son aylarda yaptığı başarılı operasyonlar sonrası sağlık turizmine örnek teşkil etmeye devam ediyor.

02.05.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi son aylarda yaptığı başarılı operasyonlar sonrası sağlık turizmine örnek teşkil etmeye devam ediyor. Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde son 2 ayda 20 hastaya açık kalp ameliyatı, son 6 ayda bin kişiye de anjiyo uygulandı.

Çanakkale Devlet Hastanesinde poliklinik olarak hizmet veren Kalp Damar Cerrahi Servisinde 17 Mart 2016 tarihinden itibaren açık kalp ameliyatları yapılmaya başlandı. 2 yıllık bir çalışmanın ardından son 6 aydır Kalp Damar Cerrahi Servisinde anjiyo uygulaması da başladı. Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisinde 2 ayda 20 hastaya açık kalp ameliyatı, son 6 ayda bin kişiye de anjiyo uygulandı. Kalp Damar Cerrahi Servisinde 6 Uzman hekim görev yapıyor. Yoğum bakım ünitesinde 2, serviste 11 yatak ile hizmet veren Kalp Damar Cerrahi Servisinde Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ile sosyal güvencesi olanların yanı sıra özel hastalar da faydalanabiliyor.

Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi Dr. Süreyya Atalay, "Hastanemizde 2 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından son 6 aydır anjiyo ünitesini aktif bir şekilde kullanıyoruz. Kalp krizi ile gelen hastaların 6 aydır anjiyolarını yapıyoruz. Hasta sayımız binlere ulaştı. 1 Mart tarihi itibariyle hazırlıklarımızı bitirdikten sonra ameliyatlarımıza başladık. Açık kalp, şah damar ve karın ameliyatları rutin ameliyatlar içine aldık. Kliniğimizde 6 uzman hekim olarak çalışıyoruz. Yoğun bakım'da 2 servisimizde 11 odamız var. Şuanda kadar 20 açık kalp ameliyatı yaptık. Bu ameliyatlar giderek artıyor. Yoğun bakımımız istediğimiz seviyede değil. Çanakkale yaşlı bir nüfusu sahip. Ciddi bir kalp hastası var. Tüm ameliyatları hastanemizde yapıyoruz. Artık Çanakkale'den hiçbir kalp hastası ameliyat olmak yada tedavi olmak için başka illere gitmesine gerek kalmadı" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devlet Hastanesinde 2 Ayda 20 Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement