Devlet Sanatçısı Taşlıova'nın Vefatı - Son Dakika
Güncel

Devlet Sanatçısı Taşlıova'nın Vefatı

Devlet Sanatçısı Taşlıova\'nın Vefatı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "Büyük Türk milleti, bugün sadece bir aşığını değil, bir kültür adamını, bir kültür hazinesini, büyük bir değerini yitirmiştir"

22.09.2014 13:48

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Devlet sanatçısı Şeref Taşlıova'nın vefatıyla Türk milletinin, bugün sadece bir aşığını değil bir kültür adamını, bir kültür hazinesini, büyük bir değerini yitirdiğini belirtti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Taşlıova'nın, Türk aşıklık geleneğinin unutulmazları arasında müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Taşlıova'nın, mensubu olduğu Kars yöresinin aşıklık geleneğini, usta-çırak ilişkisiyle bağlı olduğu "Çıldırlı Aşık Şenlik Kolu"nun kendine has üslubunu ve icra geleneğini başarıyla sürdürdüğüne işaret eden Kaya, Taşlıova'nın bütün Türkiye'de tanınan ve sevilen bir aşık olarak akıllarda yer ettiğini vurguladı.

Kaya, "Büyük Türk milleti, bugün sadece bir aşığını değil bir kültür adamını, bir kültür hazinesini, büyük bir değerini yitirmiştir. Türk dünyasının koca çınarı Şeref Taşlıova'ya Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere Türk milletine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Sanatçısı Taşlıova'nın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement