'Devletin Kudretini Sayın Öcalan İle Görüşerek Gösterin!' - Son Dakika
Güncel

'Devletin Kudretini Sayın Öcalan İle Görüşerek Gösterin!'

\'Devletin Kudretini Sayın Öcalan İle Görüşerek Gösterin!\'

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 338'incisi gerçekleştirildi.

02.08.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 338'incisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıp fotoğraflarının taşındığı eyleme, İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, SES yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı.

Oturma eyleminde bir konuşma yapan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 338 haftadır bu alandan kayıplar kaybedilmesinden devletin sorumlu olduğunu belirtmelerine ve tüm kayıp olaylarının devlet arşivinde tutulduğunu belirtmelerine rağmen, bu güne dek devlet tarafından olayların aydınlatılması ile ilgili bir girişimde bulunulmadığını söyledi. Bu tutumunu sürdürüleceğine yönelik izlenim edindiklerini belirten Bilici "Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Ta ki, adalet arayışımız kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması ile sonuçlanıncaya dek" diye belirtti.

'Bu halkın evladı 13 cenazeyi sınır kapısında bekleterek devletin kudreti gösteriliyor'

Kandile yönelik hava operasyonları ve ev baskınları ile sonuçlanan gözaltı ile tutuklamalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını sürdüren Bilici, yaşananları bir akıl tutulması ve izahı yapılamayacak gelişmeler olarak nitelendirdi. Başbakanın 'devletin kudretini ve şefkatini göstereceğiz' şeklindeki açıklamalarının hatırlatan Bilici "Cumhurbaşkanının da desteğiyle, ciddi anlamda devletin kudretini göstermeye başladılar. İşte Kandil'de 9 tane sivil insanı katlettiler, onlarcası yaralıdır. İşte Ağrıda 3 sivili infaz ettiniz. Bu halkın evladı 13 cenazeyi, sınır kapısında bekleterek bu devletin kudretini gösteriyorsunuz" diye belirtti. Devletin kudretinin göstermek cesaretinin, askeri ve siyasi yönelimlerle değil, diyalogdan yana kullanılması gerektiğini ifade eden Bilici "Sayın Öcalan ile görüşün. Görüşmekten, diyalogdan niye çekiyorsunuz? Görüşmek, askeri operasyon yapmaktan daha mı zordur? Biz artık bu ülkede çatışmayı, tutuklamayı, gözyaşını kabul etmeyeceğiz!" dedi.

Bilici'nin konuşması ardından İHD Bölge Temsilcisi Abdusselam İnceören 1996 tarihinde askerler tarafından taranarak öldürüldüğü iddia edilen köy imamı Ahmet Kaya ile Nihat Yoldaş'ın hikayesi anlatıldı. Konuşmaların ardından Kaya ile Yoldaş ve tüm kayıplar ansına beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Devletin Kudretini Sayın Öcalan İle Görüşerek Gösterin!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • .: Sayın öcalan kim? Teröristbaşı öcalanı biliyor bu millet. 4 1 Yanıtla

Advertisement