Devletin Şefkat Eli"Nden Görme Engellilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Devletin Şefkat Eli"Nden Görme Engellilere Yardım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Türkiye genelinde görme engellilerin hayata katılımları için hizmet veren iki merkezden biri olan bakanlığa bağlı Ankara Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

09.01.2015 15:28

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Türkiye genelinde görme engellilerin hayata katılımları için hizmet veren iki merkezden biri olan bakanlığa bağlı Ankara Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Atabek, "Görme engelli kardeşlerimizle ilgili çalışmaları daha da ileri götürmek için desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Atabek, Türkiye genelinde görme engellilerin hayata katılımları için hizmet veren iki merkezden biri olan bakanlığa bağlı Ankara Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Görme engellilerle bir araya gelen Atabek, merkezde farklı nitelikteki dersler için oluşturulmuş dersliklerde tek tek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Görme engelli kursiyerlere hissedilebilir yüzey ve baston kullanımının öğretildiği "bağımsız hareket dersliği"ni de gezen Atabek, kursiyerlere bağımsız olarak ve özgürce hayata katılmanın ve bu sebeple de bağımsız hareket eğitiminin önemini anlattı. Kursiyerlerin yemek yapma, bulaşık, ütü gibi ev işlerini kendi başlarına bağımsızca yapabilmeleri için verilen kişisel idare eğitimi dersliğini de ziyaret eden Atabek, burada görme engellilerin kendi elleriyle yaparak ikram ettikleri kurabiyeleri tattı.

BRAILLE ALFABESİYLE KUR'AN-I KERİM DERSİ

Görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle okuma kursunun verildiği kabartma yazı dersliğini gezen Atabek, burada verilen eğitimle birlikte kabartma Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan kursiyerin okuduğu ayetleri takip etti. Kursiyer ve eğitimcisini tebrik eden Atabek, Braille alfabesini birebir eğitimcilerden dinledi. Kursiyerlerin dokuma ve el sanatları eğitimlerinin verildiği el işleri atölyesini de ziyaret eden Atabek'e burada eğitim alan görme engelli kursiyerler kendi elleriyle yaptıkları bir çanta hediye ettiler.

Görme engellilere bağımsız olarak üst düzey bilgisayar kullanma becerilerinin verildiği bilgisayar dersliğini de gezen Atabek, buradaki kursiyerlerin üstün performansından çok etkilendi. İleri teknoloji ile desteklenen bilgisayar dersliğinde görme engelli kursiyerler, Atabek'e görme engelli bireylerin her türlü ofis işini bağımsız olarak rahatlıkla yapabileceklerini uygulamalı olarak gösterdiler. Teknolojinin birçok alanda yeni imkanlar sağladığını vurgulayan Atabek, buradaki çalışmaları ileri götürmek üzere daha da destekleyeceklerini belirtti.

ATABEK, 6 AYLIK EĞİTİMİN ARDINDAN SERFİKALARI VERDİ

Daha sonra tüm kursiyerlerle merkezin toplantı salonunda bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek, tüm kursiyerleri ve çalışanları başarılarından dolayı tebrik etti. Kısa konuşmanın ardından Atabek, yaklaşık 6 aydır merkezde eğitim gören kursiyerlere bakanlıkça verilen başarı belgelerini teslim etti. Merkezdeki başarılı tüm kursiyerleri tek tek tebrik eden Atabek, fotoğraf çekiminin ardından kurumdan ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devletin Şefkat Eli'Nden Görme Engellilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement