Dha Dış Haber - İslama Karşı Ön Yargıları Önlemek İçin Ditib Nürnberg?den Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - İslama Karşı Ön Yargıları Önlemek İçin Ditib Nürnberg?den Kitap Fuarı

Dha Dış Haber - İslama Karşı Ön Yargıları Önlemek İçin Ditib Nürnberg?den Kitap Fuarı

Almanya Kuzey Bavyera'da en büyük Türk sivil kuruluşu olan DİTİB Nürnberg derneği, İslam'a karşı ön yargıları önlemek amacı ile kitap fuarı düzenledi.

21.12.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Kuzey Bavyera'da en büyük Türk sivil kuruluşu olan DİTİB Nürnberg derneği, İslam'a karşı ön yargıları önlemek amacı ile kitap fuarı düzenledi. Çok geniş bir alana yayılan Fuarın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı SPD'li Ulrich Maly, CSU Parti Başkanı Andreas Brehm, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Faruk Küçük, Ditib Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Belediyesi Türk Encümen üyeleri ile çok sayıda Türk ve Alman hazır bulundu.

ÖN YARGILARI YENMELİYİZ

Fuarın açış konuşmasını yapan DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir, amaçlarının kamuoyuna güzel bir mesaj vermek olduğunu belirterek, açılışa önemli şahsiyetleri davet ettiklerini söyledi. Fikret Bilir, 'İslam'a karşı olan ön yargıları önlemeliyiz' şeklinde konuştu.

BİLİME, SİYASETE VE EKONOMİYE KATKI SAĞLANMALI

Başkonsolos Asip Kaya, Organizasyonu överek, toplumumuzun Almanya'da uyum içinde yaşaması gerektiğine dikkat çekip, 'Yaşadığımız bu ülkede, bilime, siyasete ve ekonomiye katkı sağlamalıyız' dedi. Kaya, kitap fuarının ise vatandaşlarımızın Türkiye ile bağlarının güçlendireceğini kaydetti.

MALY: DRESDEN'DEKİ OLAYLARI TAKİP EDİYORUZ

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, konuşmasında Dresden'deki İslam karşıtı olayları takip ettiklerini belirterek, 'Orası en az yabancının yaşadığı bir eyalet, İslam'ı bilmeden ve tanımadan eleştirme hakkına sahip olduklarına inanmıyorum, Diyalog çok önemli. DİTİB Nürnberg'in faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Açık kapı günleri ön yargıların ortadan kalkmasına büyük katkı sağlamaktadır. İyi Almanca, iyi Türkçe uyum açısından çok önemli. Asırlar önce Allah'ın peygamberinize oku emri vermiş olması bugün de geçerlidir' dedi.

DİYALOG İÇİNDE OLALIM

Diğer konuşmacılar Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener ile DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar da İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğuna işaret etti. Çınar, 'Okumak içinde yazmak gerekir. İslam'ı tanımak için Alman dostlarımızla diyalog içinde olmalıyız' dedi.

6 Ocak 2015 tarihine kadar sürecek Kitap fuarında binlerce kitap sergilenirken, Türkiye'den gelecek yazarlar konferanslar verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - İslama Karşı Ön Yargıları Önlemek İçin Ditib Nürnberg?den Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement