Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs'ta - Son Dakika
Spor

Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs'ta

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın açıklaması Pasta kesilmesinden görüntüler Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs'ta Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar: "Bu sene dünya rekorunu kırmak ve dünyanın en büyük çocuk maratonunu gerçekleştirmek istiyoruz" Çaykur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sütlüoğlu: "Mesele çocuklar ile dünya rekoru kırma hedefi olunca bu işten heyecan duyduk" İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen Didi İstanbul Çocuk Maratonu, 8 Mayıs Pazar günü yapılacak.

15.04.2016 19:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar'ın açıklaması

Pasta kesilmesinden görüntüler Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs'ta

Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar:

"Bu sene dünya rekorunu kırmak ve dünyanın en büyük çocuk maratonunu gerçekleştirmek istiyoruz"

Çaykur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sütlüoğlu:

"Mesele çocuklar ile dünya rekoru kırma hedefi olunca bu işten heyecan duyduk"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen Didi İstanbul Çocuk Maratonu, 8 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Çocukları yarıştırmaktan ziyade, çocuklara maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamayı amaçlayan organizasyon, Anneler Günü'nde Maltepe'deki Orhangazi Şehir Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl Didi'nin isim sponsoru olduğu 2'ncisi koşulacak İstanbul Çocuk Maratonu'nunun tanıtımı, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile Çaykur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Sütlüoğlu'nun katıldığı basın toplantısında yapıldı.

Toplantıda konuşan İsmail Özbayraktar, çocuklara maraton bilinci ve spor kültürünü aşılamayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen sene ilkini düzenledik ama dünyadaki en büyük iki çocuk maratonundan biri olduk. Biri ABD'de California'da 7 bin çocuğun katıldığı bir maratondu. Diğeri de yine 7 bin çocuğun katıldığı İstanbul Çocuk Maratonu'ydu. Bu sene dünya rekorunu kırmak ve dünyanın en büyük çocuk maratonunu gerçekleştirmek istiyoruz. Organizasyonun mükemmel olmasını sağlamak için katılımı 10 bin çocukla sınırlayacağız. Bu sene 0-3 yaştan başlayarak, 14-15 yaş grubuna kadar çocuklar katılabilecek. 13 yaşına kadar olan kısımda derecelendirme olmayacak. 14-15 yaş grubu ise çipli olarak koşacak ve dereceler belli olacak."

Özbayraktar, engelli ve down sendromlu çocukların da maratonda yer alacağını söyledi.

Yavuz Sütlüoğlu ise çocukların toplumun geleceği olduğunu vurgulayarak, "Mesele çocuklar ile dünya rekoru kırma hedefi olunca bu işten heyecan duyduk. Binlerce çocuğun yer aldığı bir organizasyonun içerisinde bulunmaktan dolayı mutluyuz." diye konuştu.

Maratonda 7 kategoride farklı yaş gruplarından çocuklar koşacak. Etkinlik alanında her yaş grubuna göre eğlenceli aktivite ve oyun alanları bulunacak.

Kayıtların "www.istanbulcocukmaratonu.com" üzerinden yapılacağı organizasyon için son kayıt tarihi 1 Mayıs olarak belirlendi.

Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs\'ta
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Didi İstanbul Çocuk Maratonu 8 Mayıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement