Didim'de Gayrimenkul Sahiplerine Gerçek Değerinde Satış Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Gayrimenkul Sahiplerine Gerçek Değerinde Satış Uyarısı

Didim\'de Gayrimenkul Sahiplerine Gerçek Değerinde Satış Uyarısı

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce “Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi” ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

13.03.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce "Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi" ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Aydın SMMO Didim Temsilcisi Ahmet Karaoğlu, Vergi dairesi çalışanları ile emlakçı ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk konuşan Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden yapılması gerekliliğinin önemine değinerek, yapılmadığı ve bunun tespiti sonrasında karşılaşılacak ceza bedellerin ağır olduğunu ifade etti.

Toplantıda Didim Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Hatice Saraç slayt eşliğinde yaptığı bilgilendirmede tapu harcının ne olduğunu, kimlerin ödemesi gerektiğini ve tapu harçlarının nasıl hesaplandığına yönelik detaylı bilgiler verdi. Gayrimenkul Satışlarında tapu harcının bedel üzerinden ödenmesi gerektiğini da kaydeden Saraç tespiti durumunda cezayi müeyyidelerin ağır olduğunu ve geriye dönük olarak ta bunların tespitinin mümkün olduğunu ifade etti. Toplantı soru-cevap kısmı ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Gayrimenkul Sahiplerine Gerçek Değerinde Satış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement