Didim'de İstihdama Yönelik Kursların Planlaması Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Didim'de İstihdama Yönelik Kursların Planlaması Ele Alındı

Didim\'de İstihdama Yönelik Kursların Planlaması Ele Alındı

Didim Halk Eğitim Merkezinin koordinesinde düzenlenen işbirliği ve planlama toplantısı İlçe Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında yapıldı.

16.08.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Halk Eğitim Merkezinin koordinesinde düzenlenen işbirliği ve planlama toplantısı İlçe Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında yapıldı.

Didim Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı İskender Yönden başkanlık ederken toplantıya Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, kamu kurumlarının temsilcileri, oda temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Toplantıda Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner 2015-2016 yılında Halk eğitim Merkezi bünyesinde istihdama yönelik açılan kurslar ve bu kurslara kaç kişinin katıldığı, kaçının belge aldığını ve kaç kişinin istihdam edildiğine yönelik olarak slayt eşliğinde detaylı bilgiler aktardı. Öner ayrıca Halk eğitim bünyesinde devam eden kurslar ve yıl boyunca merkez bünyesinde yapılan etkinliklerle ilgili de bilgiler aktardı.

"YETER Kİ İNSANLAR İŞ BULSUNLAR"

Kaymakam Yönden ise Kamudan, Odalardan ve Sivil toplum kuruluşlardan kurslar açma konusunda talepler beklediklerini ve istihdama yönelik kursların açılmasının önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Yönden "Sizler bizden talep edin biz kursları açarız. Sizler yeter ki istihdama katkı sağlayacak kurs açın; bugün gördük ve açılan her kurstan belge alanlar bir yerlerde işe başlamış. Zaten bazı kursları İş-kur'da destek oluyor. Bu da işverenler için de önemli avantaj. Talep edilecek her kurs için kapasitemiz var; yeter ki insanlar iş bulsunlar." dedi.

Yönden ayrıca yurt dışı bağlantılı projelerde ise dikkatli olunması ve bağlantılarının kontrol edilmesi noktasında kurumlara da uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Ardından 2016-2017 yılında açılması planlanan kurslarla ilgili olarak katılımcılardan öneriler istendi. Bu kapsamda belediye ile ortak kursların açılması, Askeriyedeki erlerin kurs verilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir kaliteli zeytin yapı üretimi konusunda kurs desteği istedi. Gökdemir açılması düşünülen kursun beraberinde zeytincilikle ilgili diğer kursların pekiştirilmesi ve zeytincilik sektörünün gelişmesi noktasında adımların atılmasına katkı sağlayacağını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de İstihdama Yönelik Kursların Planlaması Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement