Didim'de Sıcaktan Bunalanlar Denize ve Havuza Koştu - Son Dakika
Güncel

Didim'de Sıcaktan Bunalanlar Denize ve Havuza Koştu

Didim\'de Sıcaktan Bunalanlar Denize ve Havuza Koştu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde sıcaktan bunalan tatilciler ile turistler, soluğu plaj ve havuzlarda aldı.

21.06.2016 16:01

Aydın'ın Didim İlçesi'nde sıcaktan bunalan tatilciler ile turistler, soluğu plaj ve havuzlarda aldı. Tatilcilerin tercihi, dünyaca ünlü Altınkum Plajı oldu.

Turizm kenti Didim'de hava sıcaklığı öğle saatlerinde gölgede 39 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı 23 derece ölçüldü. Sıcaktan bunalanlar, plaj ve havuzlara akın etti. Tatilcilerin tercihi dünyaca ünlü Altınkum Plajı olurken, turistler genellikle otellerin havuzlarıyla su parklarını seçti. Kimi turistler de mavi tura çıkarak cennet koylarda denize girerek serinledi. Bunaltan sıcakta suda serinlik arayan tatilciler, uzun süre deniz ve havuzlardan çıkmadı. Sahilde denize girenler arasında büyükler olduğu kadar aileleriyle birlikte gelen çocuklar da yer aldı. Kimi çocuklar sahimlde kumla kimileri de denizde suyla oynadı.

Başta orman yangınları olmak üzere, sıcak çarpması gibi etkilerin de yaşandığı Didim'de, uzmanlar öğle saatlerinde güneş altında gezilmemesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen uzmanlar, şeker ve tansiyon hastalarına gölge ve serin yerlerde bulunmalarını önerdi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Sıcaktan Bunalanlar Denize ve Havuza Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement