Dıego Ribas, "Kendi Tarihimi Yazmaya Geldim" - Son Dakika
Spor

Dıego Ribas, "Kendi Tarihimi Yazmaya Geldim"

Dıego Ribas, "Kendi Tarihimi Yazmaya Geldim"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, takımın kamp yaptığı Topuk Yaylası'nda basın toplantısı düzenledi.

18.07.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, takımın kamp yaptığı Topuk Yaylası'nda basın toplantısı düzenledi. Diego Ribas, "Alex kendi tarihini yazdı, ben de kendi tarihimi yazacağım" dedi.

Düzce'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yeni transferi Diego Ribas, açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu Diego, sözlerine Türkçe 'merhaba' diyerek başladı.

Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini söyleyen Diego Ribas, "Dürüst olmak gerekirse biraz şaşkınım. Geçekten çok mutluyum. Burası beni şaşırttı. Türkiye'nin en büyük kulübene geldiğime inanıyorum. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Kamp bugüne kadar pozitif ve güzel geçti. Tesisler birinci sınıf. Odalarda tek kalıyoruz. Antrenmanlarda çok eğleniyoruz" diye konuştu.

"HER ZAMAN KAZANMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Diego, Brezilya'nın Dünya Kupası performansı ve 4. yıldız ile ilgili sorulan bir soruya, "Brezilya Milli Takımı'nın performansına tabii ki de ben de çok şaşırdım. Normal değildi. Tam olarak konuşamam, takım içinde yer almadım. Nelerin yaşandığını bilemediğim için konuşmayı da doğru bulmuyorum. Benim açımdan 4. yıldız için çalışacağız. 4 ya da 5 yıldız fark etmez. Biz her zaman kazanmak için mücadele ediyoruz. Takımda buna katkıda bulunabilirsem mutlu olurum" cevabını verdi.

Türk futbolu ile ilgili de konuşan Diego, "Türk futbolunun gelişimde olduğuna inanıyorum. Büyük kulüplerin bu düzeyde olduğuna inanıyorum. Futbolda hangi ligde olduğunuzun önemi yok. Fit olmalısınız, iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"YABANCI SINIRLAMASI İLK DEFA KARŞILAŞTIĞIM BİR ŞEY"

Ligdeki yabancı sınırlaması ve eski takımı Atletico Madrid ile ilgili değerlendirme de yapan Brezilyalı futbolcu, "Yabancı sınırlaması benim ilk defa karşılaştığım bir şey. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Hocamız nasıl karar verir, oynatır oynatmaz ona saygı duyacağız. Atletico Madrid'in çok kaliteli hocaları ve kadrosu olduğuna inanıyorum. Gelecek sene elde edecekleri başarıların daha zor olacağını düşünüyorum" dedi.

"ALEX KENDİ TARİHİNİ YAZDI, BEN DE KENDİ TARİHİMİ YAZACAĞIM"

Diego Ribas, 'Alex karşılaştırması üzerinde baskı oluşturacak mı?' sorusuna ise, "Bu ilk defa benim başıma gelmiyor. Diğer oynadığım kulüplerde de başıma böyle kıyaslamalar geldi. Ancak kıyaslamalara karşı söylenecek bir şey yok. Çünkü herkes farklı karakterde oyuncular. Alex, burada 8 senesini geçirdi ve kendi tarihini yazdı. Şimdi ben buradayım. Kendi tarihimi kendim yazacağım. Bu yüzden herkes kendi işine bakmalı. Çünkü ben şu an buradayım. Fenerbahçe'ye en iyisini vermeye çalışacağım" şeklinde cevap verdi.

Fenerbahçe'de 10 numaralı formayı giyecek olan Diego Ribas, "10 numara biraz daha özel oyunculara aittir. Ama 10 numara tek başına bir numaradır. Doğal olarak oyunculara da bağlıdır" diye konuştu.

Türkiye'ye gelmeden önce Arda Turan ile de görüştüğünü belirten Ribas, "Tabii ki Arda ile iletişimdeydik. Özellikle Türkiye, Fenerbahçe hakkında her zaman pozitif şeyler söyledi. Onun söylediği olumlu yorumlar üzerine güvende hissettim ve transfer daha çabuk gerçekleşti" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dıego Ribas, 'Kendi Tarihimi Yazmaya Geldim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement