Dikili'nin Sembolü Palmiyelere Kışlık Bakım - Son Dakika
Güncel

Dikili'nin Sembolü Palmiyelere Kışlık Bakım

Dikili\'nin Sembolü Palmiyelere Kışlık Bakım

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri ilçenin sembolü haline gelen palmiye ağaçlarına kış bakımı yaptı.

02.12.2014 10:27  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaçların Ömrü Uzuyor

Dikili Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde sahil şeridi ile orta refüjlerde yoğun olarak bulunan palmiyelere kış bakımı yapıyor. İlçenin sahil bandı ile ana arterlerini süsleyen palmiyelerin bakım ve budama çalışmalarını itinalı çaba sarf ederek gerçekleştiren ekipler budama işlemine ek olarak hem ağaçlarının gövdelerindeki dikenli kabukları ve ölen kabukların liflerini temizleyerek palmiyelerin güneş almasını sağlayarak ağaçların ömrünü uzatıyor hem de ilçe merkezinde daha güzel bir görünüm oluşmasını sağlıyorlar.

Dikili Belediyesi Çevreye ve Doğaya Duyarlı Çalışıyor

Palmiye ağaçlarının formlarının geliştirilmesi ve daha güzel bir görünüme kavuşması için başlatılan budama çalışmaları Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi tarafından hazırlanan program dahilinde devam ederken vatandaşlardan gelen taleplerde dikkate alınarak alternatif budama çalışmaları da yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi yetkilileri, çevreye ve doğaya duyarlı bir anlayışla ilçe merkezinde yoğun olarak bulunan palmiyelere yönelik gerçekleştirilen bakım ve budama faaliyetlerine özenle devam edileceğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'nin Sembolü Palmiyelere Kışlık Bakım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement