Dilsizlere Özel İletişim Cihazı! - Son Dakika
Teknoloji

Dilsizlere Özel İletişim Cihazı!

Dilsizlere Özel İletişim Cihazı!

Konuşma sorunu yaşayan ve dilsiz insanlar için üretilecek bu cihaz ile nefes uzunluğuyla iletişim kurulabilecek.

22.07.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuşma sorunu yaşayan ve dilsiz insanlar için üretilecek bu cihaz ile nefes uzunluğuyla iletişim kurulabilecek.

15-16 yaş aralığındaki gençler tarafından Google Bilim fuarı için tasarlanan ve Asya bölgesinin finalisti olan "Talk" adlı bu proje birçok insan için büyük bir fırsat sunuyor. Projenin fikir sahibi olan 16 yaşındaki Arsh Shah Dilbagi'ye göre bu cihaz nefes alış verişlerini bir girdi olarak algılayan ilk iletişim cihazı.

Talk, gelişmiş ses kodlama cihazlarından farklı olarak daha hızlı, daha kolay, taşınabilir tüm bunların yanında daha az enerji ile çalıştığı için daha etkili bir iletişim yolu sunuyor. Cihaz ucunda bulunan son derece hassas mikrofon ile değişik nefes tiplerini ayırt ediyor. Nefes hareketlerini ve uzunluğunu girdi olarak alarak evrensel Mors Alfabesi üzerinden kelimelere çevriliyor. Yapılan son testlere göre yüzde yüzlük bir doğruluk payı ile çalıştığı iddia edilen Talk, iki farklı mod içeriyor. Bu modlardan biri her kelimenin hecelenerek tamamlanması ile çalışan Communication Mode. Command Mode ise önceden kullanılmış kelimelerin tetiklenmesi yoluyla çalışıyor. (örneğin küçük demek için k  harfinin seslendirilmeye çalışılması ile)

Google Bilim fuarında yoluna devam eden Talk adlı bu cihaz, dev finalin finalistleri arasına adını yazdırmak için yarışıyor. Bu cihazın ihtiyacı olan insanlara ulaşması için ise çalışmalara başlanmış ve Indiegogo'da bir kampanya başlatılmış.Kampanyaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İşte karşınızda Talk'ın nasıl çalıştığını anlatan video Açıklaması

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dilsizlere Özel İletişim Cihazı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement