Dinar'da, Çiçek Festivalinin İkincisi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Dinar'da, Çiçek Festivalinin İkincisi Düzenlendi

Dinar ilçesinde, bir firma tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen çiçek festivalinde, yaklaşık bin çeşit çiçek vatandaşların beğenisine sunuldu.

19.04.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar ilçesinde, bir firma tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen çiçek festivalinde, yaklaşık bin çeşit çiçek vatandaşların beğenisine sunuldu.

Dinar'daki botanik parkta sergilenen çiçeklere, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çiçeklerin fiyatının 1 liradan 50 liraya kadar değiştiği festivalde, 40 bin adet çiçek sergilendi. Dinar'da daha çok yetiştirilen "yer menekşesi" ve "yedi dağ çiçeği" de en çok ilgi gören çiçekler arasında yer aldı.

Festivali düzenleyen firmanın sahibi Aziz Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 bin adet çiçeği, İzmir'den, sergilemek için getirdiğini, çiçek ihtiyacını karşılamak adına festivali geleneksel hale getireceklerini anlattı.

İkinci kez festivali düzenlediklerini ve ilgiden de memnun olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dinar'da her hafta 50 kasa çiçek ve bitki, 500 adet ise ağaç türü satılıyor. Ağaç ve çiçeğe olan ihtiyacı karşılamak ve vatandaşlarımızı bin adet çiçek çeşidi ile buluşturmak adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Baharın gelmesi ile Aziz Çiçekçilik olarak buraya 40 bin adet çiçek getirdik. İnşallah yapılan bu festivalimizi de geleneksel hale getirerek, daha çok çiçek çeşidini bu festivalde sergileyeceğiz."

Festivalin 3 gün süreceği bildirildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da, Çiçek Festivalinin İkincisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement