Dinar'da Destekleme Dosyaları Güncelleniyor - Son Dakika
Yerel

Dinar'da Destekleme Dosyaları Güncelleniyor

Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, 2015 yılında 5 bin 200 çiftçinin dosya kaydını yapacaklarını bildirdi.

05.11.2015 11:04

Dinar Ziraat Odası Başkanı Fevzi Akşen, 2015 yılında 5 bin 200 çiftçinin dosya kaydını yapacaklarını bildirdi.

Akşen, Ziraat Odasında yaptığı açıklamada, 2015 yılı haşhaş, mazot ve gübre destekleme dosyalarının kayıtlarını yapamaya başladıklarını ve son tarihin haşhaş için 5 Kasım 2015, mazot ve gübre desteklemeleri için ise 30 Haziran 2016 olduğunu söyledi.

Haşhaş, mazot, gübre desteklemesi için güncelleme yapmayan üreticilerin alan bazlı destek ödemelerine de müracaat edemeyeceklerini belirten Akşen, üreticilerin mağdur olmaması için kayıtlarını güncellemesini istedi.

Vatandaşların 2015 yılı haşhaş mazot gübre destekleme dosyalarını teslim ederek güncellenmesi gerektiğini ifade eden Akşen, şöyle konuştu:

"Bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı şu anda belli değil. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın da girişimleriyle üreticilere yardımcı olabilmek adına ciddi bir uğraş verildi. Bu dosyaların bizlere teslim edilerek güncellenmesi vatandaşın kendi menfaatine olacak. Ziraat Odası olarak mesai saati gözetmeksizin biz dosya kabullerini yapıyoruz. İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü dosyaları eskisi gibi değil tek tek parsel olarak oluşturdu. 2015 yılında 5 bin 200 çiftçinin dosya kaydını yapacağız. 5 bin 200 üreticimiz geçen sene Dinar'da mazot ve gübre desteğinden yararlandı. Günlük 150 ile 200 arası üreticimizin dosyasını sisteme kayıt ediyoruz. Bundan sonra cumartesi günleri de açık kalarak süre ile ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırmayı ve üreticilerimizin işlerini halletmeye çalışacağız. Üreticilerimiz şu an için duyarlı davranıyor ve güncellemelerini gerçekleştiriyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar'da Destekleme Dosyaları Güncelleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement