Diş Doktoru ve Hastalarını Soyan Gaspçılardan Biri Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Diş Doktoru ve Hastalarını Soyan Gaspçılardan Biri Yakalandı

Diş Doktoru ve Hastalarını Soyan Gaspçılardan Biri Yakalandı

MALTEPE'de bir dişçi muayenehanesinde, diş doktoru ve randevuya gelen hastaları plastik kelepçeyle bağlayarak para, cep telefonu ve kredi kartlarını gasp eden 2 kişiden 1'i polis operasyonuyla gözaltına alındı.

24.11.2016 17:20

MALTEPE'de bir dişçi muayenehanesinde, diş doktoru ve randevuya gelen hastaları plastik kelepçeyle bağlayarak para, cep telefonu ve kredi kartlarını gasp eden 2  kişiden 1'i  polis operasyonuyla gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürerken polis diğer şüphelinin peşinde.

İÇERDEKİLERİ 2 SAAT BOYUNCA REHİN ALMIŞLARDI

Altıntepe Mahallesi'nde 8 Ekim 2016'da  bir diş hekimi muayenehanesine gelen kasklı ve silahlı 2 kişi soygun gerçekleştirmişti. Film senaryolarını aratmayan olay sırasında muayenehaneye motosikletle geldikleri tespit edilen şüpheliler,  içerde bulunan diş hekimi Zehra E. ile iki çalışanı ve sıra bekleyen müşterileri etkisiz hale getirmişlerdi. Burada bulunanların  ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp ağızlarını bantlayan soyguncular, bu sırada randevusu olup dişçiye gelen hastaları da içeriye alarak aynı şekilde kelepçeleyip, ağızlarını bantlamışlardı.  İki soyguncu yaklaşık 2 saat boyunca diş doktoru, çalışanlar ve hastalar üzerindeki para, ziynet eşyası, cep telefonu ve kredi kartlarını topladı. Bu sırada tedavisi süren bir hasta dişçi koltuğunda 3 saat ağzı açık olarak bekledi. 13 kişi iki saat boyunca rehin tutan şüpheliler daha sonra geldikleri motosiklete binerek kaçmışlardı. Kelepçelerinden kurtulan doktor ve hastalarının müracaatı üzerine polis alarma geçmişti.

MOTOSİKLETLE KAMERALARA YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada soygun olayını gerçekleştiren şüphelilerin bindiği motosiklet tespit edildi. Şüphelilerin kırmızı kask takarak çalıntı motosikletle işyerine gelişleri, ardından gasp olayından sonra bankamatiklerden para çekerken güvenlik kameralarına yakalandıkları belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerden birinin kimliği tespit edildi.

ÇALIŞTIĞI İŞYERİNDE BİR KİŞİYİ TABANCAYLA VURUNCA YAKALANDI

Polis şüpheliyi yakalamak için operasyonları sürdürürken, aranan kişi Şişli'de ortaya çıktı. Şişli'de kurye olarak çalışan Şüpheli Bayram T.(29), işyerinde çıkan tartışma sonucu işyeri sahibinin arkadaşı Ş.K.'yi tabancayla vurdu ve kaçtı. Şüpheli kısa süre sonra Fatih'te gözaltına alındı.  Karakola götürülen Bayram T.'nin üzerinden iki adet sahte kimlik çıktı. Yapılan incelemede gerçek kimliğinin Bayram T., olduğu öğrenilen şüphelinin gasp olayından arandığı tespit edildi.

13 MAĞDUR DA ŞÜPHELİYİ TEŞHİS ETTİ

Bunun üzerine soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Bayram T., gasp ettikleri diş doktoru ve hastaları tarafından Gasp Büro Amirliğinde "teşhis" edildi. Mağdur kişilerin başında kask olmasına rağmen yaklaşık 2 saat kendilerini rehin tutan şüpheliyi yürüyüşünden, gözlerinden ve konuşmasından kesin olarak teşhis ettiklerini söyledikleri öğrenildi.

POLİS İKİNCİ ŞÜPHELİNİN PEŞİNDE

Gasp Büro Amirliğinde işlemleri süren şüphelinin daha önceden yağma, yankesicilik ve hırsızlık suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Poliste yapılan sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Bayram T.'yle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Öte yandan polis gasp olayına karışan diğer kişinin kimliğini tespit etmek için çalışıyor.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diş Doktoru ve Hastalarını Soyan Gaspçılardan Biri Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement