Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kadir Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den Kadir Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajda, "Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeye davet ediyorum" çağrısında bulundu.

22.07.2014 15:04

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajda, "Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeye davet ediyorum" çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ramazan ayının tamamlanmasına sayılı günlerin kaldığını anımsatan Görmez, Ramazan ayına en büyük anlamını veren Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmanın huzurunun yaşandığını ifade etti.

Kadir Gecesinin önemine dikkat çeken Görmez, Kur'anın, Ramazanın kalbi olan Kadir Gecesi'nde inmeye başladığını anımsattı. Görmez, Kadir Gecesinin anlamının bilmek için Kur'an'a yüreklerin sonuna kadar açılması gerektiğini ifade etti. Her ayetin ahlaki dünyaya işleyerek, yaşantının Kur'an üzerinden inşa edilmesi gerektiğini kaydeden Görmez, "İnsanlar olarak bizi hakka, adalete, ahlak ve fazilete çağıran; insana insan olarak yaşayabilme, toplumlara ise medeniyet seviyesine çıkabilme yolunu açan bu rahmet yüklü kitapla olan bağımızı, akıl ve yürek gücümüzle arttırmamız ve kuvvetlendirmemiz gerekmektedir. Ancak bu sayede bin aydan daha hayırlı gecenin kıymetini ona hak ettiği nispette verebiliriz, ömürlerimizi onarabiliriz, ömrümüze bereket katabiliriz. Ancak Kur'an'la irtibatımız ölçüsünde yeryüzüne inen meleklerin getirdikleri barış ve esenlik mesajlarının idrakine varabiliriz" dedi.

-ATEŞ ÇUKURU-

Kur'an'ın ne evlerin duvarında asılı durması veya mezarlıkta ölülerin başında okunması için indirilmediğini ifade eden Görmez, Kur'an'ın bütün insanlığa gönderilmiş bir kitap olduğunun altını çizdi. Kur'an'ın insanoğluna kainatı anlamayı ve okumayı öğrettiğini, öğütler verdiğini ve yaradılış bilgisinin ders kitabı olduğunu vurgulayan Görmez, kutsal kitaptan uzaklaşılmasıyla insanın kainatta ve kendisine yabancılaşacağına dikkat çekti. Kur'an'ın rahmet yüklü mesajlarının idrak edilemediği için Müslümanların ateş çukurunun etrafında bulunulduğunu kaydeden Görmez, mesajında şu değerlendirmede bulundu:

"Bizlere vadedilmiş olan ahsen-i takvim iken esfel-i sâfilîne doğru yol alıyoruz. Ellerimizde kardeş kanı var, dillerimizde acı ağıtlar, hanelerimiz viran... Mabetlerimizin akisleri kan gölüne düşüyor bugün... Ne yazık ki bugün, insanlığın topyekûn kadrini yitirerek zillete duçar olduğu günleri yaşıyoruz. "Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir' ilahi sözü, yüzyıllar öncesinden insanlığı yaşatmaya çağırmışken, hâlâ dünyanın dört bir yanında mazlum kanının aktığı, küçücük çocukların katledildiği, anaların elleri sinesinde gözyaşı döktüğü, kardeşin kardeşe gözünü kırpmadan kıydığı bir çağda yaşıyoruz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in ifadesiyle din namına dindaş öldüren biçare dindaşları seyrettiğimiz bir zaman diliminde yaşıyoruz."

-GAZZE HALKINA DUA EDİN-

İslam coğrafyasını bir mazlumiyet coğrafyası haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulmün, şiddetin, cinayetin ve tüm insanlık dışı eylemlerin mübarek zamanlarımıza gölge düşürmemesini isteyen Görmez, Kadir Gecesi'nin şuuruna varan her bir Müslüman'ın ayetlerle yıkılan bir tarafını onarabileceğini kaydetti. Görmez, barış vurgusu yaptığı mesajına şöyle devam etti:

"Bizler Müslümanlar olarak kitabımızın mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah'ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yeryüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslam'ın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Unutmayalım ki ümmetin fecrine yakınlığımız, leyle-i kadrin fecrine yakınlığımız kadardır. Kadir gecesi vesilesiyle bir kez daha vicdanı olan herkese ve âlem-i İslâm'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeye davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement