Diyar Penaltılarla Elendi - Son Dakika
Yerel

Diyar Penaltılarla Elendi

Diyar Penaltılarla Elendi

Diyarbekirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı PTT 1 lig ekibi Samsunspor ile Seri penaltı atışları sonucu 6-5 yenilerek elendi.

21.09.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı PTT 1 lig ekibi Samsunspor ile deplasmanda karşılaşan Diyarbekirspor ilk yarısı 1-1 tamamlanan maçta ikinci yarıda gol almayınca maç uzatmaya gitti. Uzatmada da taraftar skoru değiştiremeyince tur atlayan takımı penaltı atışlarına geçildi. İlk 5 penaltıda da eşitlik bozulmayınca kazananı seri penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışları sonucu Diyarbekirspor 6-5 yenilerek elendi.

Diyarbekirspor, Ziraat Türkiye Kupası maçında; oynadığı PTT 1 ligin ilk 4 haftasında 2 mağlubiyet, 2 yenilgi alan ve bu maçlarda tek gol dahi bulamayan Samsunspor'u deplasmanda ilk yarı ve ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 ile geçti.

KALECİLERİN HATALARI

Maça iki takımda tutuk başladı. İlk dakikalarda Samsunspor ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istedi. Cılız ataklar geliştiren Samsunspor, Diyarbekirspor kalecisi Onur'un hatasında neredeyse sıfırdan çok güzel bir vuruş yapan Alperen'in vuruşunu Fahrettin çizgiden çıkardı. 18. dakikada yine kaleci Onur'un defansın geri pasına vuruşu rakip oyuncunun önünde kaldı. Faul ile durdurulan Muharrem ceza sahası çaprazındaki serbest vuruşu kale üst direğini yalayarak auta çıktı.

DİYAR GOLÜ BULDU

Bu dakikadan sonra kontra ataklar geliştiren Diyarbekirspor, tek toplarla çıkışlar yaparak rakip kalede tehlike yaratmak istedi. Diyarbekirspor, bu kez rakip kaleci Furkan'ın hatasıyla pozisyon yakaladı. 22. dakikada Kaleci ile karşı karşıya kalan Tunç Behram'ın vuruşunu kaleci kornere tokatladı. Korneri hızlı kullanan Diyarbekirspor, rakip defansın hatasını iyi değerlendiren Cenk Sarıtaş'ın golüyle 1-0 öne geçti.

İLK YARI BERABERE

Gölü attıktan sonra daha özgüvenli oynayan Diyarbekirspor zaman zaman Samsunspor kalesine yüklendi. Samsunspor'da geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalıştı ancak Diyarbekirspor defansı buna izin vermedi. Samsunspor 42. dakikada Muharrem'in ara pasında Murat'ın plasesiyle beraberliği yakaladı. Samsunspor bu golüyle bu sezonki ilk golünü de atmış oldu. İlk yarı 1-1 tamamlandı.

İKİNCİ YARI KONTROLLÜ BAŞLADI

İkinci yarıya da iki takım kontrollü başladı. Birbirlerini tartan ekipler, cılız ataklarla kaleleri yokladı. Diyarbekirspor Mehmet Özdıraz ile girdiği pozizsyonları, Fatih ile uzaktan yokladığı kalede sonuç alamazken, Samsunspor'da Murat ve Alperen ile geliştirdiği tehlikeli ataklardan gol bulamayınca kaç ilk yarı skoru olan 1-1 tamamlandı.

DİYAR PENALTILARLA ELENDİ

Uzatmaya giden maçta da her iki uzatma dakikalarında da gol olmayınca turu geçen tarafı belirlemek üzere penaltı atışları yapıldı. Penaltı atışlarında Diyarbekirspor, rakibi Samsunspor ile ilk 5 penaltı atışında da yenişemedi. 4-4 –'lük eşitlikle tamamlanan ilk penaltı atışlarının ardından seri penaltı atışlarına geçildi. Diyarbekirspor'da topun başına gelen Fahrettin penaltı atışını kaçırdı. Rakip Samsunspor'da da Alperen penaltıyı göle çevirince Diyarbekirspor maçı penaltılarla 5-4 toplamda da 6-5 Samsunspor'a yenilerek elendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyar Penaltılarla Elendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement