Diyarbakır'da 270 Aşçı, Hünerlerini Sergiliyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 270 Aşçı, Hünerlerini Sergiliyor

Diyarbakır\'da 270 Aşçı, Hünerlerini Sergiliyor

Türkiye'nin farklı illerinden Diyarbakır'a gelen 270 aşçı, hazırladıkları yöresel tatlarla yeteneklerini ortaya koydu.

19.04.2014 15:53  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin farklı illerinden Diyarbakır'a gelen 270 aşçı, "Lezzetlerimiz farklı olsa da kardeşliğimiz bir" sloganıyla düzenlenen "1. Güneydoğu Anadolu Yemek Yarışması"nda hünerlerini sergiliyor.

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma, Sümerpark'ta başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek yarışmada, Türkiye'de yemek konusunda ün yapmış 44 kişilik jürinin değerlendirmede bulunacağını söyledi.

Yemek kültürünün bölge turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Cebe, "Bölge yemeklerinin Türkiye ve dünyaya tanıtılması amacıyla yarışmayı düzenledik. Beklediğimizin üzerinde yarışmacı katıldı. Yöresel, unutulmuş yemekleri yeni nesillere tanıtmayı amaçlıyoruz. Yarışmayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Jüride yer alan restoran sahibi Cüneyt Asan da insanları ve toplumları etkilemede yemeğin büyük bir önemi olduğunu anlatarak, "Yemek unutulmaz, çünkü içerisinde ikram, yürek ve misafirperverlik var. Lezzetler farklı olsa da kardeşlik birdir. Yarışmada, genç aşçılar yönlendirilerek deneyimler paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Genç Aşçı Milli Takımı Direktörü Naif Bağı ise Mezopotamya mutfağında 9 ülkenin en seçkin ürünlerinin yer aldığını, yarışma sayesinde unutulan lezzetlerin gün ışığına çıkarılmasına katkı sunacaklarını aktardı.

Yöresel yemekleri yeni nesillere tanıtıp yurt dışındaki yarışmalarda sergileyeceklerini bildiren Bağı, "Bugün yöreye özgü 'keledoş' adlı bir yemek yapıldı. Çok bilinen bir yemek değildi. Bunu yurt dışında tanıtacağız" dedi.

Profesyonel aşçıların deneyimlerini paylaşacağı yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 270 Aşçı, Hünerlerini Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement