Diyarbakır'da 30 Metre Derinliğinde Kuyuya Düşen Köpeği Afad Ekibi Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 30 Metre Derinliğinde Kuyuya Düşen Köpeği Afad Ekibi Kurtardı

Diyarbakır\'da 30 Metre Derinliğinde Kuyuya Düşen Köpeği Afad Ekibi Kurtardı

Diyarbakır'ın Kervanpınar Köyü'nde 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde kuyuya düşen ve 18 saat mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı.

16.07.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kervanpınar Köyü'nde 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde kuyuya düşen ve 18 saat mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Bir kurtarma görevlisinin beline ip bağlayarak indiği kuyudan kemer takıp kucaklayarak çıkardığı köpeğe çıkarılır çıkarılmaz su içirildi.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ne bağlı Kervanpınar Köyü'nde oturan Remzi Giray'ın köpeği, önceki akşam saatlerinde ortadan kayboldu. Köpeğinin başka köpeklerin peşinden gidip geri döneceğini düşünen Giray, sabah olmasını bekledi. Sabah saatlerinde köpeğinin gelmediğini gören ve aramaya koyulan Remzi Giray, köy yakınlarında define avcıları tarafından kazılan bir kuyunun yanından geçerken kuyuya düşmüş olabileceği ihtimali üzerine 30 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki kuyuya taş attı. Kuyuya taş atması ile köpeğinin havladığını gören Giray, önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerini aradı.

Köye gelen itfaiye ekepleri kuyunun başında inceleme yaparak, çökme riskine karşı bir şey yapamayacaklarını belirterek, köyden ayrıldı. Köpeğinin 30 metre derinlikteki kuyuda çaresiz kurtarılmayı beklediğini ve sürekli havladığını gören Remzi Giray bu kez AFAD'ı aradı. Köye bir kurtarma aracı ve 8 kişilik bir ekip ile giden AFAD ekipleri yaptıkları kısa bir incelemeden sonra bir kalas temin ederek kuyunun başına yerleştirdi. Daha sonra bir AFAD görevlisi beline bağladığı halat ile 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğindeki kuyuya inerek köpeğin beline halatı bağlayıp kucaklayarak arkadaşlarından kendisini çekmelerini istedi. Arkadaşlarının halatı yukarı çekmesi ile görevli kucağındaki kepek ile yukarı çıktı.

Derin kuyuda yaklaşık 18 saattir kurtarılmayı bekleyen ve yukarı çıkartılan köpek, bir an önce kurtulup kaçmak isterken, AFAD görevlisine zor anlar yaşattı. Sahibi taraından teslim alanan köpeğe su içirilirken, Remzi Giray, köpeğini kurtaran AFAD ekiplerine teşekür etti ve tehlike saçan kuyunun kapatılması için yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 30 Metre Derinliğinde Kuyuya Düşen Köpeği Afad Ekibi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement