Diyarbakır'da Asım'ın Nesli Mehmet Akif'in İzinde Konferansı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Asım'ın Nesli Mehmet Akif'in İzinde Konferansı

KYK Akademi Projesi kapsamında kız yurtlarında kalan öğrencilere yönelik "Asım'ın Nesli Mehmet Akif'in İzinde" konulu konferans düzenlendi.

19.03.2016 13:55  Güncelleme: 14:53

Kredi ve Yurtlar Kurumu Akademi Projesi kapsamında YURTKUR Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı Selahattin Eyyubi ve Ziya Gökalp kız yurtlarında kalan öğrencilere yönelik "Asım'ın Nesli Mehmet Akif'in İzinde" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Timur, Mehmet Akif'in üslubuna değinerek, Akif'in hakiki manada hissedip yazdığını belirtti.

Mehmet Akif'in yalnızca okunmasının değil, aynı zamanda rol model alınmasının da oldukça önemli olduğunu ifade eden Timur, "Çünkü yeni yetişen neslin de, yalnızca okumaya değil, okuduklarını yaşamaya da ihtiyacı vardır. Bunun için Akif gibi inanarak, hissederek yaşadıklarından hareketle yazan bir şairin izinden gitmenin önemi yadsınamaz" dedi.

Konferansın ardından YURTKUR Diyarbakır İl Müdürü Metin Yılmaz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Timur'a plaket takdim ederken, Mehmet Akif'in şiirlerini okuyan öğrencilere de teşekkür belgesi verdi.

Konferansa, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Asım'ın Nesli Mehmet Akif'in İzinde Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement