Diyarbakır'da Kobanili Ailelere Mama Yardımı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kobanili Ailelere Mama Yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Daire Başkanlığı'nda çalışan hizmet alımı işçileri, bin 500 kutu çocuk mamasını Suruç'a gönderdi.

26.02.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Daire Başkanlığı'nda çalışan hizmet alımı işçileri, bin 500 kutu çocuk mamasını Suruç'a gönderdi.

Aralarında topladıkları paralarla 10 bin liralık çocuk maması alan işçiler, yardımlarını Suruç'a göndermek için 'Rojava'yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teslim etti.

DİSKİ hizmet alımı işçisi Metin Tarlak, insanlık için Kobanili ailelere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Tarlak, şöyle konuştu:

"Ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için Suruç'a gittik. En çok çocuk mamasına ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik. Biz de DİSKİ olarak bir kampanya başlattık. Kişi başına 25 lira topladık. Toplamda 10 bin lirayla bin 500 adet çocuk maması aldık."

Rojava'yla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Mümin Ağcakaya da Kobani'deki saldırılar nedeniyle büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, "200 bine yakın insanımız yerinden yurdundan edildi. Onların yaşamsal ihtiyaçları emekçi ve duyarlı halkımızın yardımlarıyla karşılanıyor. Bu tür yardımların devam edilmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kobanili Ailelere Mama Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement