Diyarbakır'da Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi

Diyarbakır\'da Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi

Diyarbakır'da madde bağımlılığına karşı mücadele faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla okul temelli yürüttüğü farkındalık çalışmasında ikinci aşamaya geçildi.

22.04.2015 20:27

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Bağımlılıkla Mücadele Birimi, uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerini güçlendirmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve kentin çocuk ve gençler açısından güvenli bir şehir haline gelmesini sağlamak amacıyla okul temelli bir proje hazırladı. Projenin ilk aşamasında, okullarda madde bağımlılığıyla ilgili öğretmenlere yönelik çalışma yürüten Bağımlılıkla Mücadele Birimi ve Amed Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu, projenin ikinci aşamasına başladı.

İkinci aşama kapsamında dün Bağımlılıkla Mücadele Birimi yetkilileri, Vali Ünal Erken Ortaokulu'nda 4'üncü sınıfların 8 şubesinde eğitim gören öğrencilerin velilerine Kürtçenin Kurmanci lehçesinde ve Türkçe olmak üzere madde bağımlılığı ile bilgilendirme çalışması yaptı.

Dikkat edilmesi gerekenler sıralandı

Çalışmada velilere bağımlılığın bir hastalık olduğu ve bağımlılık yapan maddeler sıralanırken, bir çocuğun madde kullanıp kullanmadığını anlamanın yolları anlatıldı. Eğitimde bağımlılık yapan maddeler sıralanarak, bireyin madde kullandığının nasıl anlaşılacağı konusunda şu bilgiler verildi:

"Dağınık bir görünüm ve yetersiz kişisel bakım. Temizliğe özen göstermeme ve dikkat etmeme. Kırmızı ya da kızarmış yanaklar, gözler ve yüz. Parmaklarda ya da dudaklarda is ya da yanıklar. Kol ya da bacaklarda çeşitli izlerin varlığı ( ya da bu izleri gizlemek için sıcak havada bile uzun kollu kıyafetlerle dolaşma)."

Aynı çalışma ikinci kez Vali Ünal Erkan Ortaokulu'nda 7. ve 8. sınıf öğrenci velilerine yönelik yapılacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Öğrenci Velilerine Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement